Valtioneuvostossa





En tavallisesti tee uutiskeikkoja, mutta kun kanta-asiakkaani kysyi, niin en kieltäytynyt. Silloin tällöin nämäkin ovat mielenkiintoisia ihan yleissivityksen kannalta. 
Viime torstaina Suomen hallitus ministeri Mauri Pekkarisen suulla julkisti pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategiansa. Tilaisuus oli valtioneuvoston linnan tiedotustilassa.
Valtioneuvoston linnaan ei voi kävellä sisään kuin rautatieaseman halliin. Pitää todistaa olevansa henkilö todistuksella ja kirjoittaa nimi listaan, jonka jälkeen saa vierailijakortin.
Tulin paikalle ajoissa eikä tila ollut vielä aivan täynnä, joten istuin eturiviin. Vartin odottelun jälkeen herrat saapuivat paikalle ja minä noin kymmenen muun kuvaajan kanssa lauoimme sarjatulella. 
Eipä käy kateeksi niitä, jotka näissä tilaisuuksissa käyvät päivittäin ja säännöllisesti. Kovaa hommaa eikä erityisen hohdokasta.
Paikalla oli myös TV-kameroita, jonka ansiosta valaistus oli suhteellisen hyvä ja oikean värinen, siis noin 3200 K. Asetin ISO-arvoksi 1000, kuvasin täydellä 2,8 aukolla tai melkein täydellä ja valotusaika oli 1/160 sekuntia. Osassa kuvista käytin salamaa, jonka päällä oli kääntösuodatin sekavalon välttämiseksi.
 
Bloggers Team