Alpeilla mennään tunneliin


Tämä kuva ei ole uusi, mutta laitan sen silti esille, koska se mielestäni hieno. 
Olimme ajelleet reilun viikon ajan Italiaa ristiin rastiin juttu- ja kuvausmatkalla. Joo tiedän, kuvaajan homma on joskus todella raskasta :-) Ajelimme kohti pohjoista ja nousimme ylös alpeille, jotka joka kerran jaksavat säväyttää maisemillaan. Alppitiet kiemurtelevat tunneleiden läpi tuon tuosta ja ajattelin, että siinä voisi olla kuvan paikka.
Levähdyspaikalla kiinnitin kameran imukupeilla Alfan kylkeen ja vedin kaukolaukaisimen johdon katon yli matkustajan paikalle. Himmensin Canonin 16 - 35 mm zoomin tappiin aukolle 22, jotta saisin mahdollisimman pitkän valotusajan ja siten vauhtia kuvaan. Käänsin zoomin 16 millin asentoon ja laitoin kameran aukon esivalinnalle. 
Lähdimme liikkelle ja ajoimme tunnelin edes takaisin pari kertaa, kunnes palasimme levähdyspaikalle tarkastamaan kuvat. Kuvasin 50 ruutua, joista yksi on yllä. Tuo sama kuva oli Tuulilasi-lehdessä aukeaman kokoisena, joten joku muukin tykkäsi siitä.
Tarkasti katsoen imukupit näkyvät auton peilissä sekä peilin heijastuksessa sivuikkunassa. Lehdessä olleessa kuvassa kameraa ei näkynyt.
Valotusaika tuossa kuvassa oli 1,3 sekuntia ja vauhdin tuntu on ihan hyvä. Niin, se auto oli Alfa Romeo Brera V6.
 
Bloggers Team