RAW säätöohjeita


Kuten eilen lupasin, niin tämän linkin takana on ohjeita RAW-kuvien säätöön. Toivon, että nuo esimerkit selventävät varsinkin aloittelevalle RAW-kuvaajalle tämän mainion tiedostotyypin olemusta. 
Ohjeet on tehty Adobe Lightroom-ohjelmalla, koska itse käytän sitä. Minulla ei ole resursseja tehdä ohjeita usealle ohjelmalle, mutta näitä ohjeita voinee normaalilla aivokapasiteetilla varustettu kuvaaja soveltaa muihinkin RAW-käsittelyohjelmiin.
Olen käsitellyt perussäätöjä ja -säätimiä. Lightroomille on olemassa ainakin Englanniksi oppaita niin netissä kuin painettunakin, enkä aio kilpailla niiden kanssa. Lisäohjeiden etsimisen voi aloittaa vaikka täältä.

Minulla on tuttuja, jotka järjestelmäkameran ostettuaan ovat kokeilleet RAW-kuvia, mutta ovat sitten vain ihmetelleet, että mitä ihmettä nää oikein on ja mitä näille pitää tehdä? Yritän vastata tuohon muutamalla esimerkillä.

RAW on hieman JPGtä työläämpi vaihtoehto, mutta kun prosessi tulee tutuksi, niin pieni lisätyö palkitsee parempien kuvien muodossa. Siis lisätyö on todellakin pieni, kun homma tulee tutuksi ja perussäädöt rutinoituvat.
Katso linkin takaa ohjeeni ja kommentoi ihmeessä.
 
Bloggers Team