Oikea tunnelma ratkaisee

Canon 5D + 24 - 70 mm f/2.8

Kerran keikalla ihmettelin laulajakitaristilauluntekijä John Fogertyn tapaa vaihtaa kitaraa lähes joka biisin välissä, koska ainakaan minä en pystynyt erottamaan mitään eroa soundissa kitaroiden välillä. Kysyin eräältä soittamista ja kitaroita harrastavalta ystävältäni miksi niin monet kitaristit vaihtelevat soitinta yhtenään, vaikka yleisö ei erota kitaraa toisesta keikkatilanteessa? Hän vastasi, että soittajalle voi olla mukavampi soittaa tietty kappale tietyllä kitaralla. Se on fiilisjuttu. Kun instrumentti viimeistelee soittofiiliksen, niin lopputulos on paras mahdollinen.
Nikon D7000 + 35 mm f/1.8
Mietin hieman samaa asiaa valokuvaukseen liittyen. Jos kuvaan esim. kalliilla valovoimaisella kiinteällä lasilla, kuten Nikkor 24 mm f/1.4, niin näkeekö asiakkaani eron esim. 24 - 70 mm f/2.8 zoomilla vastaavalla polttovälillä kuvaamiini? Useimmissa tapauksissa todennäköisesti ei.
Jos kuitenkin kiinteällä lasilla kuvaaminen tuntuu paremmalta ja sitä kautta teen kuvani huolellisemmin ja samalla asiakkaani on tyytyväinen, niin silloinhan objektiivi on hyvinkin hintansa arvoinen.
Olympus E-410 + 14 - 42 mm f/3.5 - 5.6
Kaikki kamerat ovat hyviä, mutta sama kamera tai kalusto ei sovi kaikille. Käyttömukavuus ja hyvä tunnelma ovat kuvauskaluston tärkeimmät ominaisuudet. Olen blogini vuoksi kuvannut viimeisen reilun kahden vuoden aikana useimmilla Suomessa myytävillä järjestelmäkameroilla, mutta joillakin on tehnyt mieli kuvata enemmän kuin toisilla.
Niillä kameroilla, joilla kuvaaminen on ollut mukavaa, olen myös tehnyt parempia kuvia. Ei siis ole sama millä kuvaan tai millä sinä kuvaat. Hyvä tunnelma on tärkein.
 
Bloggers Team