Sigma 24 - 70 mm läheltä


Tässä vielä pieni täydennys Sigma 24 - 70 mm juttuuni. Tein Sigmalla tuotekuvia studiossa, koska halusin selvittää miten tämä osa-alue sujuu. Jotkut objektiivit, makroja lukuunottamatta, saattavat toimia yllättävästi lähikuvauksessa. Jotkut yllättävän hyvin ja jotkut taas yllättävän huonosti.

Oma Nikonin valmistama 24- 70 mm f/2.8 ei ole mitenkään huikaiseva lähimmillä tarkennusetäisyyksillä. En käytä tätä muuten niin erinomaista objektiivia mielelläni pienten tuotteiden kuvauksessa, koska lasin suorituskyky laskee näissä olosihteissa. Piirto huononee reunoilla ja kromaattiset aberraatiot lisääntyvät.

Sigma toimii Zoom Nikkoria paremmin tämän tyyppisessä kuvauksessa, mutta saman suuntaisia virheitä alkaa näkyä siirryttäessä lähietäisyyksille, tosin paljon lievempänä kuin Nikkorissa.

Kumpikaan zoomi ei ole paras vaihtoehto pienehköjen tuotteiden kuvaamiseen, mutta satunnainen tuotekuvaus kyllä sujuu, jos muutakaan objektiivia ei satu ulottuvilla olemaan.


Tässä käytin vielä vertailun vuoksi vanhaa käsitarkenteista Nikkor Ai 50 mm f/2 normaaliobjektiivia yhdessä Nikon lähilinssin kanssa. Lähilinssi on peräisin sekin jostakin 70 - 80-lukujen taitteesta. Olen maksanut tästä objektiivista käytettynä 50 euroa.


Yllä oleva kuva puhukoon puolestaan. Kuva on ruudun vasemmasta reunasta, polttoväli zoomeilla n. 50 mm, kuvausaukko f/16 ja kuvausetäisyys n. 40 cm. Tämä on vain yksi esimerkki, mutta havainnollistaa asian hyvin.

 
Bloggers Team