Se onkin jo täällä, Panasonic GF1












Jälleen kerran pidän itseäni etuoikeutettuna ja siinä samalla myös kaikki lukijani kuuluvat samaan ryhmään. Minulla on nimittäin juuri nyt hallussani tiettävästi ainoa Suomessa oleva Panasonic GF1 kamera varustettuna 20 mm f/1.7 pannukakkuobjektiivilla. Tästä kamerasta ei liene vielä tähän päivään mennessä kovin montaa suomenkielistä omakohtaista arviota luettavissa missään.

Sain kameran käsiini tänään iltapäivällä ja kyseessä on niin sanottu esituotantokappale, joka ei välttämättä kaikilta osin vastaa myyntimallia. Mikään proto ei käsissäni kuitenkaan ole ja laite tuntuu pelittävän ihan niin kuin pitääkin.

Ensimmäiset kokemukseni ovat erittäin positiivisia. Kamera tuntuu hyvin tehdyltä, voisi jopa sanoa, että kyseessä on LX3:n isoveli. Tarkennus on nopea, aivan kuin Panasonicin G1-mallissakin. Käyttöliittymä on Panasonicin käyttäjille tuttu ja G1 tai LX3 käyttäjät tuntevat olonsa kotoisaksi varmaan heti kättelyssä.

Tämä kamera suorastaan huutaa, että ota kuvia, paljon, hyviä kuvia! Yllä muutamia Panasonic GF1:llä aivan äsken kuvaamiani kuvia. Viikonlopun aikana tulee lisää kuvia ja muutakin juttua tästä kamerasta. Nyt jo voin sanoa, että Olympus E-P1 saa tästä tosi kovan kilpailijan. Lisäetua Panasonicille kaupassa tuo lisäksi se, Panaa myydään myös ilman objektiivia kun Olympuksen mukana joutuu ostamaan objektiivin.

Kaikki ylläolevat kuvat aukeavat hieman isompina, kun niitä klikkaa. Toivon, että näitä kuvia ei kukaan kopio muille sivustoille, vaan sen sijaan laittaa linkin tänne, jos tarvetta on. Kuvat ovat aivan suoraan kameran prosessoimia jpg-kuvia, jotka olen pienentänyt 1400 pikselin kokoisiksi.
 
Bloggers Team