Päivän kuva ja vinkki iPhonen käyttäjille


Yllä testikuva, jonka kuvasin eilen pienellä kiireellä, mutta olen saanut kokeiluun pari niin mielenkiintoista laitetta, että jotain piti kuvata äkkiä.

Kuvasin Defenderin Nikon D700 kameralla ja Sigma IF DG EX HSM 24 - 70 mm f/2.8 objektiivilla. Tämä Sigma lienee monenkin kuvaajan toivelistalla ja jokainen miettii voiko tuolla hinnalla ( n. 850 euroa ) saada mitään käyttökelpoista, ainakaan noilla ominaisuuksilla.

No, siitä minä otan selvää ja aion myös kuvata rinnakkain Sigmalla ja vastaavalla Nikkorilla, jonka hinta on lähes tuhat euroa enemmän kuin Sigman.


Land Roverin valaisuun käytin Elinchromen uutta Ranger Quadra salamalaitetta kahdella välähdyspäällä. Ranger on akkukäyttöinen pienikokoinen keikka- ja vastaavaan käyttöön tarkoitettu laite, joka vaikuttaa heti kättelyssä todella hyvältä kokonaisuudelta.

Kerron lisää Rangerin toimivuudesta tositilanteissa, kunhan käytän sitä ensin hieman lisää.

Vinkki iPhonelle

Tämän löysin erään toisen kuvaajan blogista, mutta en enään muista kenen. Osa lukijoistanikin on mahdollisesti älynnyt tämän jo, mutta kerron sen kuitenkin.

Kameroiden ja muidenkin laitteiden käyttöohjeet on hyvä pitää mukana kuvausreissuilla. Ainakin minulla on aina manuaalit mukana, koska esim. kamerat ovat niin monipuolisia säätöineen, että ohjetta saattaa tarvita toisinaan.

Ohjeet voi siirtää iPhoneen pdf-muodossa ja silloin painetut kirjat voi jättää kotiin. iPhonelle on saatavana hyvätoiminen pdf-lukija, GoodReader, jonka avulla isojenkin pdf-tiedostojen siirto ja luku iPhonella on vaivatonta. Pdf-tiedostoista voi hakusanoilla etsiä haluamaansa tietoa.

GoodReader maksaa muistaakseni 0,79 euroa. Olen jo siirtänyt kaikki kuvauskaluston ohjekirjat iPhonelle ja toistaiseksi tämä vaikuttaa hyvältä järjestelyltä.
 
Bloggers Team