Panasonic GH2 testivideo


Minulla oli Panasonic GH2 lyhyessä kokeilussa. GH2 eroaa G2:sta erityisesti video-ominaisuuksiensa puolesta ja koska aikaa oli vähän, niin keskityin ainoastaan videoon.

GH2:ssa on kosketusnäyttö, joka on valokuvauksessa melko turha, mutta videokuvauksessa erinomainen. Esim. tarkennuspisteen valinta koskettamalla näyttöä sopii videokuvaukseen täydellisesti ja toiminnan kruunaa todella nopeasti toimiva tarkennus.

Kääntyvä takanäyttö on luonnollisesti hyödyksi videokuvauksessa, mutta taas kerran oli pakko äimistellä Panan sähköisen etsimen hienoa kuvaa.

Panasonic GH2:ssa on videokuvaukseen paljon säätöjä ja vaihtoehtoja, joihin kannattaa perehtyä huolella. Aloin kuvata videota ja olin laittanut kameran päällä olevalla säätimellä kertatarkennuksen toimintaan, mutta silti kamera tarkensi jatkuvasti. Hetken ihmettelyn jälkeen selvisi, että videovalikossa on erillinen määrittely tarkennukselle videokuvauksen aikana.

Panassa on täydelliset käsisäädöt videon valotukselle. Kuvaaja voi valita aukon, ajan ja herkkyyden mielensä mukaan. Tämä onkin miltei välttämätöntä, kun tehdään jotain edes puoliammattilaistuotantoa tai vastaavaa.

Videokuvan laatu näytti mielestäni todella hyvältä ainakin ISO 3200 herkkyydelle asti. 14 - 140 millinen kittizoomi sopii erinomaisesti yleislasiksi videolle, ja tarvittaessa m4/3 järjestelmään saa miltei minkä tahansa objektiivin kiinni, jos haetaan vaikka valovoimaa tai muuta erityispiirrettä.

Panasonicin pitkä osaaminen videopuolella näkyy GH2:ssa, mutta ei se hullumpi valokuvakamerakaan ole. Ok, ei GH2 täydellinen ole, esim. takasenän nuolinapit ovat aika pienet ja kuvaustavan valintakiekossa kameran päällä on tarpeettoman monta vaihtoehtoa, jotakin epätäydellistä mainitakseni.

Kokonaisuutena Panasonic GH2 on kuitenkin harkittu, ja hyvä kompromissi valokuvaus- ja videokameran väliltä. Ehkä jopa paras sellainen tällä hetkellä.

Tässä tärkeimmät mieleen jääneet seikat lyhyen kokeiluni ajalta. Jos haluat lukea perusteellisemmin Panasta, niin eräs jopa uuvuttavan yksityiskohtainen testi löytyy täältä.

Yllä olevan kokeiluvideon kuvauksessa käytin 14 - 140 mm kittizoomin lisäksi uutta 100 - 300 millistä zoomia.
 
Bloggers Team