Työpajassa tehtyä

Olin viikonloppuna tutustumassa Kameraseurojen liiton valokuvatyöpajaan Hangossa. Tutustumisen ohella päädyin opettamaan kahdelle henkilölle salamakuvauksen alkeita. Pirkko ja Tuula olivatkin hyviä oppilaita, koska halu oppia uutta oli kova ja he vieläpä kuuntelivat huolella mitä selitin. Ainakin osa puheestani taisi mennä jakeluun, sillä saimme aikaan ihan kelpo kuvia, joista tässä pari näytettä. Ei ollenkaan hullumpaa, kun muistaa, että kummallakaan ei ollut aikaisempaa kokemusta salamavalon käytöstä.
Yllä olevassa kuvassa täydensimme salamalla puiden välistä pilkistävää auringonvaloa. Valona on yksi Nikon SB-900 sateenvarjosta heijastettuna.
Tässä harjoittelimme vasten aurinkoa kuvaamista ja varjopuolen valaisua salamalla. Tässä valona on kaksi SB-900 salamaa heijastettuna sateenvarjosta. Kahdella salamalla saimme aukon enemmän valoa yhteen salamaan verrattuna. Tässä on käytössä Nikonin langaton nopean valotusajan salamatäsmäys, jota voi ohjata kameran yhdysrakenteisella salamalla toisin kuin joillakin muilla kameramerkeillä.
 
Bloggers Team