Herkkyyttä vielä lisää hieman

Posti toi tänään Canon 60D:n, enkä malttanut olla laittamatta sen kanssa vierekkäin Pentax K-5 ja Nikon D700 kameroita pieneen herkkyysvertailuun.

Tämä herkkyyshomma on mielenkiintoinen asia, mutta vain pieni osa kokonaisuutta. Se on hyvä muistaa. Joka tapauksessa on hämmästyttävää kuinka paljon kennoteknologia ja prosessointi on parantunut. Pikkukennot ovat kehittyneet samalle tasolle kuin täyden koon kennot olivat kolmisen vuotta sitten.

Pentax K-5 on käytännössä yhtä hyvä herkkyydessä kuin Nikon D700. Nikon kohisee ehkä aavistuksen vähemmän, mutta Pentaxin kuva pitää ryhtinsä paremmin. Värit toistuvat tarkemmin. Canon on myös erittäin hyvä, eikä canonisteilla ole mitään syytä huoleen tässä suhteessa.

Kuvasin kaikki kuvat samoilla valotuksilla, mutta Pentaxin kuva on kaikista tummin, Canon on hieman vaaleampi ja Nikonin kuva kaikista vaalein. Tästä voisi äkkiä tehdä johtopäätöksen, että Nikonin kenno on herkempi kuin muut kaksi tai sitten Adoben kameraprofiili tekee jotain tai sitten... Kaikissa kameroissa oli samantyyppinen objektiivi: normaalizoom.

Kaikki kuvat on raakana kuvattu ja avattu Lightroomin oletusasetuksilla, jonka jälkeen tallenettu jpg-muotoon. Yritin asettaa valkotasapainon mahdollisimman samaksi kaikissa, mutta se on älyttömän vaikeaa eri merkkisten kameroiden välillä.

Lopetan hetkeksi tämän herkkyystirkistelyn, koska sitä on ollut nyt ihan tarpeeksi. Jos saan Nikon D7000:n jostakin, niin saatan tehdä vielä yhden vertailun.

Hauskaa tässä on, että pikkuinen Pentax pistää varmasti vipinää isojen poikien, niin Canonin kuin Nikoninkin, tuotekehittelyosastoille.
 
Bloggers Team