Teknoporno jatkuu, Sony A55 kokeilussa

Näin Photokinan alla uutuuksia tulee liukuhihnalta. Tänään viimeksi Canon esitteli uusia objektiiveja ja kamerarungon. Muutama päivä sitten Sony esitteli uutuuksia, joissa on uutta tekniikkaa. Tai oikeastaan ainakin osittain vanhaa tekniikkaa uudelleen sovellettuna.

Netissä on ollut jo muutamakin käyttökokemus Sony A55 kamerasta, mutta Sulantoblog tekee omansa. Minulla on Sony A55 käsissäni tällä hetkellä ja kuvaan sillä lähipäivät, jotta voin kertoa lukijoilleni millainen kone on kyseessä.

Sonyssa on perinteisen peilin tilalla puoliläpäisevä peili, joka ei liiku ollenkaan. Näin Sonyssa on voitu yhdistää sähköinen etsin ja vaiheeseen perustuva tarkennus, jollainen on peilikameroissa. Osa objektiivin läpi tulevasta valosta ohjataan tarkennussensoreille, mutta samalla osa menee suoraan kennolle.

Tuo järjestely mahdollistaa erittäin nopean tarkennuksen videokuvauksessa ja sähköisen etsimen kanssa. Lisäbonuksena tulee nopea sarjakuvaus, koska peili ei liikkeensä hitaudella rajoita kuvausnopeutta. Sony lupaa peräti 10 kuvaa sekunnissa sarjatulinopeutta.

Puoliläpäisevä peili kameroissa ei ole uutta, sillä ainakin Canon on käyttänyt sitä jo ajat sitten nopeissa filmirungoissaan, joilla niilläkin taisi sarjatulinopeus olla n. 10 kuvaa sekunnissa.

Kerron lisää kamerasta ja sen käyttämisestä, kun olen ehtinyt laitetta oikeasti käyttää. Kuvasin äsken pienen videopätkän, joka näyttää hyvin miten tarkennus toimii. Siis hyvin ja nopeasti.

SonyA55 from sulantoblog on Vimeo.

Elokuva on kuvattu käsivaralta, joten kuva heiluu hieman. Kuvasin hieman parempaakin pätkää, mutta en saa AVCHD videoita auki. Yllä oleva on kuvattu mp4-muodossa.

Tuo AVCHD on muuten ihan syvältä, koska se ei ole standardi, vaan jokainen kamera tekee omanlaisensa. Siksi AVCHD vaatii aina jonkin lisäohjelman, päivityksen tai jotain muuta, jotta sen saa auki. Tai sitten en ole ymmärtänyt jotakin.
 
Bloggers Team