Sulantoblog palailee hiljalleen kesälomatunnelmista ja päivitykset tihentyvät normaaliin tahtiin. Olen tänään tehnyt jokaisen kuvaajan unelmahomaa. Olen syvännyt n. 100 tuotekuvaa. Käsi on krampissa, vaikka minulla on Wacom kynineen ja silmissä vilisee bezier kurvit sekä eriväriset purkit sun muut.
Välillä oli pakko pitää hieman taukoa ja kahvitunnilla bongasin Hesarista uutisen, jonka mukaan Turussa ostoskeskuksessa naisten takapuolia valokuvannut mies sai sakkoja. En tietenkään tiedä mitä todella on tapahtunut, mutta jos vanha mies on yleisellä paikalla kuvannut ohi kulkevia ihmisisä ja saanut sakot siitä, niin aika erikoiselta kuulostaa.
Koska on oltu yleisellä paikalla, niin oletan, että ohi kulkevillä naisilla, ja miehillä kanssa, on ollut vaatteet yllään. Mikä rikos siis on tapahatunut? Turun poliisikaan ei uutisen mukaan tiennyt mikä rikos oli kyseessä, mutta päättivät hieman soveltaa ja keksiä syyn, jonka mukaan voivat sakottaa.
Voihan olla, että kuvia ottanut mies on kuvaamisen lisäksi aiheuttanut häiriötä ja siksi vartija on puuttunut asiaan, kuka tietää. Joka tapauksessa kuulostaa erikoiselta turkulaisen poliisin tulkinta sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta.
Jos kuvaan ohi kulkevan naisen kokonaan takaapäin, niin onko sekin turkulaisen poliisin mielestä sukupuolisiveellisyyden julkista loukaamista? Entä jos kuvaan koko joukon ohi kulkevia naisia samaan kuvaan takaapäin? Kuinka tiukan rajauksen voin kuvatessa tehdä ohikulkijasta ennen kuin syyllistyn rikokseen Turussa? Voinko kuvata miesten takapuolia vai onko sekin turkulaisen poliisin mielestä rikollista? Missä vaiheessa kuvaamisesta tulee sukupuolisiveellisyyden julkista loukaamista?
Onko oheisten kuvien kuvaaja syyllistynyt rikokseen?
Sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukaamisesta on varmaan kyse, jos kuvaillaan vaikkapa hameen alle, mutta että päällysvaatteiden peittämiä takapuolia, jotka kävelevät ohi. Huh, huh. Tässä täytyy olla kyse jostain muusta, joka ei paljastu uutisessa, koska muuten koko juttu on ihan älytön.