Superzoom onkin hyvä juttu!


En mielelläni tässä blogissa päivittele henkilökohtaisia asioitani valokuvauksen ulkopuolelta, mutta koska bloggailuni on ollut turhankin vähäistä viime aikoina, niin pieni selitys lienee paikallaan. Minulla on keittiöremontti meneillään ja sen aikataulu uhkaa venyä, ihan omasta syystäni tosin. Yritän saada mahdollismman paljon remonttia tehtyä ennen kuin kuvaukset taas kunnolla alkavat kesän jälkeen. Ensi viikolla on jo monta kuvausta. Sulantoblog kyllä palaa normaaliin tahtiin taas.

Valokuvauksesta ja välineistä sitten. Olen joskus kirjoittanut niin sanotuista superzoomeista, noin 18 - 200 mm objektiiveista, jopa hieman pilkalliseen sävyyn, mutta pilkka taisi tulla nyt ihan omaan nilkkaan. Tosiasia on, että en ole yhdelläkään superzoomilla kuvannut ennen tätä päivää. Huonovalovoimaisilla zoomeilla kylläkin, mutta en sellaisilla, joiden polttovälialue yltää noin laajasta noin pitkälle. Superein zoomikokemukseni on ollut Canon 18 - 135 mm yhdessä 7D rungon kanssa. Tuo Canonin zoomi ei ihan taysillä vakuuttanut, ainakaan noin tiheäpikselisen rungon kanssa. Tuo kokeilu tosin oli talven pimeimpänä aikana, joka ei ainakaan suosi f/5.6 valovoimaista objektiivia.

Heinäkuun alussa olin Tukholmassa tutustumassa Panasonicin uusiin kameroihin ja siellä kuvasin Pana FZ100 superzoomkameralla, eikä se tuntunut yhtään hullummalta laitteelta. Halusin kokeilla pikkukennoiselle järkkärille tarkoitettua superzoomia, joka Nikonin tapauksessa on Nikkor AF-S 18 - 200 mm VR jne.

Nyt minun, heti ensi vaikutelmien jälkeen, pitää myöntää, että tällainen superzoomi taitaa sittenkin olla joissain tapauksissa ihan ässä. Palaan tähän objektiiviin vielä lähipäivinä. Palaan myös muutamaan muuhun asiaan, sillä juttuideoita on varastossa kyllä.

Osallistu kilpailuun!!!

Jore Puusan isännöimä Frameful blogi järjestää kesäkuvakisan, joka on avoinna kaikille. Siellä on palkintokin. Kannattaa siis osallistua. Osallistu.
 
Bloggers Team