Valaisuohjeet koko perheen peli-iltaa varten


Kuvasin pitkästä aikaa kuvatoimistokuvaa, kun kokonainen perhe oli lupautunut malliksi. Teimme muutamia eri aiheita ja sommitelmia, mutta suosikkini on tämä videopeliteema.

Halusin tehdä kuvan, jossa koko perhe pelaa tai osallistuu jotenkin videopelin pelaamiseen. Valaistuksen piti olla dramaattinen ja näyttää pelitilanteelta.

Aloitin laittamalla lattilalle sohvan eteen yhden salaman, jossa oli perusheijastin ja hunajakenno. En halunnut valon leviävän ympäri asuntoa ja siksi laitoin hunajakennon, joka rajaa valoa pehmeästi.

Laitoin valon eteen myös sinisen värikalvon. Sininen kalvo, jota käytin on niin sanottu half blue, 1/2 CTO, joka on tarkoitettu keinovalon osittaiseen kääntämiseen kohti päivänvaloa. Minulla kalvo oli salaman edessä, koska halusin salaman valosta hieman viileän sinistä.

Sininen valo osoitti nyt sohvaa kohti ja esitti videopelin ruudusta tulevaa valoa, mutta kuvasta tuntui puuttuvan jotakin. Pelkkä videopelin valo ei tuntunut riittävältä, joten laitoin vielä sohvan sivuille molemmille puolille n. parin metrin päähän salamat. Nämä valot olivat jalustoilla n. 1,5 m korkeudella.

Halusin näiden kahden sivulta tulevan salaman antavan mielikuvan jostakin asunnossa olevasta valonlähteestä. Halusin myös, että valo osuu vain tarkoin rajatulle alueelle ja siksi laitoin molempiin valoihin kapeat hunajakennot, mutta en käyttänyt mitään värikalvoja.


Olin kuvatessani polvillani ja kuvasin lattialla olevan valon yläpuolelta. Ohjasin malleja katsomaan lähelle lattialla olevaa valoa, jotta syntyisi mielikuva peliruutuun katsomisesta.

Loistavia malleja muuten koko perhe, katsokaa vaikka ilmeitä. Kiitos malleille vielä kerran!

Salamalaitteet olivat Elinchrome 300 ja 600 Ws kompaktisalamoita. Kuvasin Nikon D700 kameralla ja 24 - 70 mm objektiivilla. Muut kriittiset tiedot ovat: polttoväli 26 mm, aukko f/8, aika 1/40 s., ISO 200 ja valkotasapaino päivänvalolle. Kuva on melko suoraan kamerasta. Tein ainoastaan aivan pieniä sävynsäätöjä.

KORJAUS: Tarkkavainen lukija huomasi virheen tekstissä. Käyttämäni varikalvo on tietenkin Half Blue 1/2 CTB, eikä suinkaan CTO, joka on oranssi.
 
Bloggers Team