Amerikassa ihmiset osaavat lentää





Tässä vielä parit näytteet molemmilla kokeilussa olevilla kameroilla. Maisemat ovat Pentaxilla ja kaksi muuta ovat Canonilla kuvattuja. Alin kuva on Los Angelesista alueelta, jossa maastopalot riehuivat jokin aika sitten.

Molemmat kamerat ovat toimineet hienosti koko matkan ajan. Canonin akku on kestänyt mielestäni hyvin, sillä tänään laitoin akun lataukseen ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun lähdin Suomesta. Olen kuvannut Canonilla vajaat 600 kuvaa eikä akku ollut vielä täysin tyhjä.

Canon G11 on käyttömukavuudeltaan pokkareiden parhaimmistoa ja kuvien tekninen laatu on parhaimmillaan hyvä. Objektiivin polttovälialue kattaa mukavasti esim. lomakuvaajan tarpeet ja objektiivi on laadultaan hyvä.

Pentaxista en vielä oikein tiedä mitä sanoisin. Kameran ominaisuudet ovat kattavat ja pahoja puutteita on vaikea keksiä. Kaikesta huolimatta en ole oikein päässyt sinuiksi Pentaxin kanssa, mutta en pysty sanomaan mitään selvää syytä siihen.

Kittiobjektiivit ovat sääsuojattuja, pieniä ja kevyitä, mutta optinen laatu ei tee oikeutta K-7 rungolle. Objektiiveilla kuvailee matkamuistokuvia, mutta kriittiseen työhön niistä ei ole.

Pentax K-7 on pienikokoinen, siinä on kohtalaisen hyvä etsinkuva ja monta muuta hyvää seikkaa puolellaan. Olen melko varma, että hyvällä objektiivilla varustettuna Pentax K-7:sta olisi paljon helpompi pitää.

Kuten olen jo aikaisemmin sanonut, kirjoitan molemmista kameroista tiivistetyn yhteenvedon kunhan pääsen takaisin kotimaahan.


 
Bloggers Team