Pentax 16 - 50 mm f/2.8 saapui



Sain eilen perjantaina Pentaxin maahantuojalta K-7 kokeiluani varten edullisia kittizoomeja pätevämmän vaihtoehdon, otsikossa mainitun 16 - 50 mm f/2.8:n. Tämäkin on tavallaan kittizoomi, koska ainakin Top-Shotissa on Pentax K-7 + 16 - 50 mm f/2.8 kitti myynnissä.

Ainakin täällä Etelä-Suomessa on ollut koko tämän päivän aivan masentavan normaali marraskuinen sää, eli harmaata ja sadetta. Olen siksi oikeastaan vain napsinut sisällä jotain kuvia saadakseni ensituntumaa Pentaxin parempaan kittiputkeen.

Tein myös hyvin epävirallisia vertailuja 18 - 55 ja 16 - 50 zoomien välillä, mutta miten tahansa asiaa katsoo, niin kyllä kalliimpi ainakin tässä kohtaa on myös selvästi parempi. Varsinkin kontrastintoisto on 16 - 50 millisessä edullista serkkuaan parempi.

Molemmat objektiivit ovat parhaimmillaan n. 35 mm polttovälin tienoilla ja aukolle f/11 himmennettynä niitä on vaikea erottaa toisistaan, sillä tuossa kohtaa myös edullinen kittizoomi on erittäin hyvä.

Mekaaniselta rakenteeltaan 16 - 50 millinen on eri sarjaa kuin 18 - 55 millinen, mutta ei samalla tasolla kuin esim. 24 - 70 mm Nikkor, joka on kylläkin taas ihan eri sarjaa hinnaltaan kuin kumpikaan Pentax.

Katsotaan mitä saan aikaan huomenna ja maanantaina Pentax K-7 ja 16 - 50 mm f/2.8 yhdistelmällä. Palaan asiaan heti, kun minulla on jotakin mitä voin näyttää.
 
Bloggers Team