Kamat kantoon, Lowepro Classified 250 AW


Kameralaukku on tärkeä ja henkilökohtainen varuste valokuvaajalle. Laukun pitää suojata kuvauskalusto, mutta laukun pitää olla myös helppokäyttöinen ja hyvä kantaa mukana.

Olen käyttänyt n. neljä viikkoa Lowe Pro Calssified 250 AW laukkua, joka matkasi mukanani ihan Amerikkaan asti ja takaisin. Classified-sarjan laukut ovat olalla kannettavia ja ne on muotoiltu näyttämään mahdollisimman vähän kameralaukulta.

Laukun materiaalit vaikuttavat suhteellisen laadukkailta ja ulkopinta on likaa hylkivän oloinen. Suuren läpän alta paljastuu kaksi tilavaa sivutaskua ja päällä olevan vetoketjun avaamalla pääsee käsiksi kameroille ja läppärille tarkoitettuun tilaan. Läpän voi kiinnittää alareunastaan kahdella muovisoljella.

Sadesuoja on omassa taskussaan laukun takana. Minun ei onneksi tarvinnut kokeilla sadesuojaa, koska sää oli aurinkoinen joka päivä kokeiluni aikana :-) Laukun materiaali kestää pientä sadetta ilman suojaakin.


Classified 250 AW on tilava laukku. Matkalla minulla oli laukussa mukana seuraavat tavarat: Nikon D700 + 24 - 70 mm, Nikon D700 + 50 mm, Pentax K7 + 18 - 55 mm ja 50 - 200 mm, Nikon SB-900, Canon G11 ja Mac 15,4 tuuman MacBook Pro. Lisäksi oli jotakin pikkusälää, kuten pari ulkoista kovalevyä, Multiblitz radio-orjat, matkalla tarvittavia papereita ym.

En tietenkään kaiken aikaa pitänyt kaikkea mukanani, mutta esim. lentokoneessa kaikki tuo oli laukussa. Kun edellä mainitut tavarat olivat laukussa, niin se kyllä pullotti hieman, mutta kaikki roina mahtui sisään.

Tällaisessa laukussa kameroita ja objektiiveja pitää pinota jonkin verran päällekkäin, jos laukun kapasiteetin haluaa hyödyntää kokonaan. Laukun sisälle mahtuu pystyyn D700 runko ja esim. 70 - 200 f/2.8 zoomi, mutta D3 rungon sijoittelu samalla tavalla saattaa vaatia pientä sovittelua. En tosin kokeillut, mutta päättelin vaan.


Läppärille tarkoitettu lokero on samassa tilassa kameroiden kanssa, mutta esim. lentokentän turvatarkastuksessa olisi kätevämpää, jos läppärin saisi ulos laukusta avaamatta kameraosastoa.

Läpän alla olevat taskut ovat tilavat, mutta koska läppä on tosi iso, niin välillä taskuun pääsy tuntuu hieman työläältä. Laukun takana on tosin erillinen vetoketjullinen tasku, johon voi laittaa esim. matkalla tarvittavia papereita. Tasku on hieman matalaksi mitoitettu, sillä A4-kokoinen paperi tai lehti mahtuu todella tarkasti sisälle. Sentti enemmän korkeutta lisäisi taskun käyttömukavuutta roimasti.

Käytössä laukku oli hyvä ja mainituista pikkumoitteista huolimatta opin pitämään Lowepro Classified 250 AW laukusta matkan aikana. Classified ei todellakaan näytä kameralaukulta, joka on pelkästään hyvä asia. Iso läppä toimii hyvänä suojana sivutaskuille, vaikka läpän lukitussoljet olisivat auki.


Tilavaa olkalaukkua hakevalle Lowepro Classified 250 AW on mielestäni harkinnan arvoinen valinta, mutta kuten alussa sanoin, niin laukku on hyvin henkilökohtainen varuste, jonka vuoksi valikoimaan kannattaa tutustua huolella.

Laukun ostaminen on myöskin yllättävän vaikeaa, koska vasta muutaman viikon käytön jälkeen huomaa oikeasti toimiiko uusi laukku vai ei. Lowepro Classified 250 AW osoittautui toimivaksi minun käytössäni. Hyvään laukkuun kannattaa panostaa, sillä laukussa kulkevat tavarat ovat joka tapauksessa paljon laukkua arvokkaampia.

Lowepro Classified 250 AW maksaa alle pari sataa euroa ja tarkemmat speksit löytyvät täältä.
 
Bloggers Team