Mitä ihmettä tämä kuva tekee Tuulilasi-lehdessä?


Useimmat suomalaiset tietävät, että Tuulilasi on Suomen suurin autolehti. Lehden uusin numero ilmestyi tällä viikolla ja sivulla 99 komeilee yllä oleva kuva. Tosin hieman eri tavalla rajattuna koko sivun pystyksi. Mitä tuo kuva tekee autolehdessä, jonka lähes kaikki lukijat ovat miehiä?

Olimme työmatkalla hakemassa autoa Englannista ja majoituimme b&b-paikkaan pikkukylässä lähellä Englannin eteläistä rannikkoa. Majoitusliikkeen yhteiskäytössä oleva kylpyhuone oli saarivaltiolaiseen tapaan hieman persoonallinen. Kylpyamme oli tyylikkäästi kokolattiamatolla ison seinän vieressä yksinään.

Aamulla, kun olimme lähdössä, niin Kari keksi hyvän kuvaidean, jonka toteutimme noin kymmenessä minuutissa. Ajattelimme, että jotenkin tämä täytyy voida hyödyntää tulevassa lehtijutussa. No, nyt kuva ei ole osa varsinaista juttua, mutta on hienosti esillä joka tapauksessa.

Kuva on otettu vallitsevassa valossa, joka koostuu kylpyhuoneen hehkulampusta sekä ikkunasta tulevasta päivänvalosta. Käytin jalustaa, koska valotusajaksi tuli 0,6 sekuntia aukolla 5 ja ISO arvolla 100. Objektiivi oli Canon 24 - 70 mm f/2.8 zoomi polttovälillä 28 mm. Kylppärin lattia oli notkuvaa lajia, joten kuvatessa piti seistä aivan hiljaa. Karilla oleva päähine ja lasit olivat mukana ihan käyttöä varten, koska auto, jota haimme keskellä talvea oli avoauto ilman mitään kunnollista kattoa.
 
Bloggers Team