Maailman suurin







Maailman suurin venenäyttely järjestetään tähän aikaan vuodesta Düsseldorfissa Saksassa eikä se ole edes meren rannalla. Saksalaiset rakastavat isoja messutapahtumia, joten se selittänee.

Kuvasin tänään muutamia kuvia venenäyttelyssä uudella Canon 5D mk kakkosella. Näyttelyt ovat siinä mielessä haastavia kuvauspaikkoja, että kontrastit ovat kovat, kirkkaita spottivaloja on joka puolella ja valoa on toisinaan liian vähän.

Ensituntumalta sanoisin, että ISO 3200 on hyvin käyttökelpoinen lehtikäyttöön. Kohinaa on näkyvissä, mutta kuvissa on kohtuullisen hyvä sävyala, joka on myös tärkeää. ISO 1600:lla kohinaa on myös näkyvissä, mutta tätä asetusta ainakin itse käyttäisin aika huoletta lehtityössä, myös aikakausilehteen reportaasikuvauksessa.

Hyvä kuvanlaatu korkeilla herkkyyksillä mahdollistaa esim. näyttelyitä kuvatessa nopeat suljinajat, jos liikkeen pysäyttäminen on tärkeää ja toisaalta taas himmentäminen melko pienellekin aukolle onnistuu suuremman syväterävyyden saamiseksi. Jalustaa ei tarvitse mukana kuljetella.

Uusi 5D tuntuu pykälää paremmalta kuin vanha 5D. Kamera tuntuu paremmin tehdyltä ja napakammalta kädessä verrattuna vanhaan malliin. Uusi menurakenne on vanhaa parempi ja uusi näyttö kameran takana on myös parannus edelliseen.

Tässä ensituntumia. Ohessa muutama kuva, jos vaikka joku lukija olisi veneintoilija. Olisi mukava laittaa esille täysikokoiset fileet, mutta se ei oikein ole mahdollista, kun näissä uusissa kameroissa on niin paljon pikseleitä. 

Kaikki kuvat on kuvattu joko 24 - 105 mm f/4 L tai 24 mm f/1.4 L II objektiiveilla ja ISO oli joko 3200 tai 1600. Kuvasin raakana ja kehitin Adobe Lightroomilla. Minulla kohtalaisen tehokas Apple MacBook Pro, mutta 21 megapikselin raakakuvia kehitellessäni koneeni on selvästi hitaampi kuin vajaan 13 megapikselin kuvien kanssa, joita vahna 5D tekee.




 
Bloggers Team