Pana LX3 vielä kerran




Tämän jälkeen en kirjoita hetkeen Panasonic LX3-kamerasta, mutta tämä on pakko kertoa. Kokeilin nimittäin alkuperäislisävarusteena saatavaa laajakulmalisäkettä tuohon mainioon pikkukameraan. 

Lisäke laajentaa laajimman polttovälin 24:sta 18 millimetriin kinokameran yksiköissä puhuttaessa. Lisäke on metallirunkoinen laadukkaan oloinen ja kiinnitetään kameraan sovitinputkella. Kiinnitys ja irroitus kamerasta on hieman työlästä eikä kovin nopeata, koska kierrettä on ruuvattavana jokunen kierros. Kameran valikosta pitää laittaa laajakulmalisäkeasento päälle, mutta mielestäni tuo valinta ei tehnyt muuta kuin esti zoomauksen. 

Lisäkkeen optinen laatu on ensiluokkainen. Objektiivin valovoima ei huonone eikä myöskään terävyys tai kontrasti. Aivan kuvan nurkissa voi nähdä, että piirto heikkenee, mutta tuo ei häiritse oikeita valokuvia kuvatessa. Kuvakulma on lisäkkeen kera melkoisen laaja ja varmasti riittää laajakatseisimmallekin kuvaajalle. Hintaa lisälinssille kertyy sovitinputken kanssa n. 250 euroa ostopaikasta riippuen, joten aivan huokea lisäke ei ole. Laadullisesti rahalle saa kyllä vastineen.
 
Bloggers Team