Valokuvakilpailu, osallistu ja voita!

Nikon D7000 + Nikkor 35 mm f/1.8 @ f/2.2, 1/400 s. ja ISO 400.
Olen varmaan, ainakin joidenkin mielestä, liiankin usein toistanut kuinka vapaa-ajallani haluan mahdollisimman yksinkertaisen kameran ja kuvauskaluston. Yksi kamera, yksi polttoväli. Mitä muuta voi tarvita?

Tätä teemaa noudattaen järjestän nyt Sulantoblogin ensimmäisen valokuvauskilpailun. Tähän kannattaa osallistua rennolla otteella, eikä liian vakavasti.

Kilpailun teema:

Kuvaa järjestelmäkameran normaaliobjektiivilla kuva ja lähetä se minulle, niin olet mukana kilpailussa.

Kuvan aihe on vapaa ja kolme parasta kuvaa julkaistaan täällä blogissa. Voittaja palkitaan JAS-tekniikan kortilla, joka oikeuttaa kolmeen kameran kennon puhdistukseen. Kamera pitää kuitenkin itse viedä tai lähettää omalla kustannuksella JAS-tekniikkaan. Kennon puhdistus JAS-tekniikassa maksaa normaalisti 40 euroa / kerta.

Kilpailun säännöt:

Yritän pitää säännöt sun muut lätinät mahdollisimman suppeina, mutta tuossa alla kuitenkin välttämättömät.

Normaaliobjektiivi on kiinteäpolttovälinen. Täyden kennon kamerassa polttoväli on 45 - 55 mm, APS-H kamerassa 35 - 50 mm, APS-C koon kamerassa 28 - 35 mm ja 4/3 kamerassa 20 - 25 mm. Muitakin tulkintoja normaaliobjektiivista saattaa olla, mutta niitä ei hyväksytä tässä. Kuva pitää siis kuvata kunkin kameran normaalipolttovälillä.

Kuvaajalla pitää olla kolmannen osapuolen lupa ja kaikki muutkin hyvän tavan sekä Suomen lain mukaiset luvat ja oikeudet kuvan julkaisuun.

Kukin kuvaaja voi osallistua yhdellä kuvalla. Kuva ei saa olla ns. Photoshopattu, mutta normaalit sävynsäädöt toki sallitaan. Kuva pitää olla tätä varten kuvattu, vanhat kuvat eivät kelpaa.

Sulantoblog, siis minä, ei käytä kilpailuun lähettettyjä kuvia mihinkään eikä halua mitään oikeuksia kuviin. Ainoastaan kolme parasta kuvaa julkaistaan tässä blogissa.

Kuvan koko pitää olla pakattuna jpg-tiedostona korkeintaan 250 kt ja kuvan pitkä sivu pitää olla 1200 pikseliä. Jos kuva ei täytä näitä ehtoja niin se hylätään. Jos joku kuva näyttää liian tiukkaan pakatulta, niin pyydän erikseen vähemmän pakatun version.

Kilpailun tuomaristona toimii Matti Sulanto ja kaksi muuta ammattikuvaajaa, jotka eivät itsekään vielä tiedä sitä.

Kilpailuaika on 21.3 - 30.3.2011 ja tulokset julkistetaan tässä blogissa 9.4.2011. Palkinto postitetaan tuloksen julkistuksen jälkeen voittajalle mahdollisimman pian.

Lähetä kuva sähköpostilla osoitteeseen blogi ät sulanto.fi ja laita aiheeksi "normaaliobjektiivi". Laita kuvan yhteyteen sähköpostiviestiin oma nimesi.

Nyt kuvaamaan ja osallistumaan! Toivottavasti ainakin kolme kuvaajaa osallistuu, niin voin näyttää kolme parasta.

Sääntöjä hieman päivitetty ja tarkennettu 22.3.2011
 
Bloggers Team