Täydellinen ajoitus, kerrankin!

Lupasin ottaa uudelleen kokeiluun, yleisön pyynnöstä, Nikonin superzoomin 18 - 200 mm f/3.5 - 5.6, koska moni haluaa tietää miten tuo lasi käyttäytyy Nikon D7000 rungon kanssa. Minä jo Nikkorin sainkin, mutta kokeilu siirtyy kuitenkin parilla viikolla. Tarjoan tilalle jotain vähintään yhtä kiinnostavaa.

Fuji X100 on herättänyt kiinnostusta kaikkialla, eikä vähiten siksi, että koko kameraa ei ole moni edes nähnyt kuin kuvissa. Nyt on vielä ilmoitettu, että Fujia valmistava tehdas Japanissa on osittain kiinni maanjärisyksen ja sen jälkivaikutusten vuoksi. Minäkin jo ajattelin, että Fuji X100 taitaa olla Sulantoblogissa aikaisintaan ensi syksynä.

Japanista ehti kuitenkin lähteä pohjolaa ja Suomea kohti 10 kpl erä Fuji X100 kameroita ennen maanjäristystä ja minulla on nyt yksi niistä. Nikkorin kokeilu saa jäädä tuonnemmaksi, koska Fuji menee sen ohi tärkeysjärjestyksessä.

Olen toki ennenkin kokeillut useita laitteita samaan aikaan, mutta nyt en voi. Lähden nimittäin huomenna noin viikoksi työmatkalle, enkä yksinkertaisesti kykene rahtaamaan kaikkia kameroita mukanani. Kuvausten luonne reissulla on sellainen, että joudun ottamaan mukaani tavallista enemmän kalustoa jo ihan töiden vuoksi.

Fuji X100 sopii mukaan, jos jätän Nikon D7000:n kotiin. Mikäpä olisikaan parempi reissukamera kuin Fuji, se on pieni ja siinä vaikuttaa olevan kuvan tekninen laatu aika lailla kohdallaan. Tänään käsiin saamani Fuji X100 saapui siis lähes täydellisellä ajoituksella, juuri ennen matkaani.

Laitan reissun päältä kuvia ja tekstiäkin blogiin niin usein kuin se on mahdollista.
 
Bloggers Team