Pikakuvia puhelimella

En ole ollut kovin innokas iPhonekuvaaja ja se johtunee siitä, että en yksinkertaisesti muista kuvata puhelimella. iPhone 4 kamera on hyvä ja ainakin minulle se riittää pokkarin korvikkeeksi aivan mainiosti. Pitäisi siis vain muistaa käyttää puhelinta kamerana.

Kaikesta huolimatta ostin kaksi uutta kuvaamiseen liittyvää ohjelmaa puhelimeeni, koska olen jo pitkään halunnut kokeilla Polaroidia jäljittelevää kuvaa iPhonella. Saahan sellaisen itsekin tehtyä Photoshopilla, mutta kun siihen on valmiita edulllisia ohjelmiakin.

Polaroidin imitointi sopii puhelimeen mielestäni hyvin, koska alkuperäinen Polaroidkuva oli pienikokoinen eikä sävyiltään aivan tavallisen filmin veroinen. Polaroidin sävyt olivat kuitenkin ainutlaatuiset ja hienot. Tarkoitan tässä nyt etupäässä Polaroid SX-70 kameraa ja siihen sopivia filmejä.

Ostin puhelimeeni sekä CameraBag että Hipstamatic ohjelmat, joista heti kättelyssä ensin mainittu vaikuttaa käyttökelpoisemmalta minulle. CameraBagilla voi kuvata, mutta sillä voi muokata myös jo otettuja kuvia kun taas Hipstamaticilla voi vain kuvata.

CameraBagin "Instant" suodatin, joka jäljittelee Polaroidkuvan sävyjä on upea, ja suosikkini ainakin näin alussa. Muitakin suodattimia on, yhteensä peräti 14, mutta kaikki eivät ole yhtä hienoja. Jokaiselle jotakin. Jos CameraBagilla kuvaa, niin homma on hidasta, koska kuvan käsitteleminen kestää n. 6 sekuntia. Kannattaakin kuvata ihan normaalisti ja sitten jälkeenpäin suodatella haluamansa ruudut.

Hipstamaticilla kuvaaminen on nopeaa ja sillä voi kuvata samaan tahtiin kuin puhelimen peruskamerallakin. Erilaisia suodattimia, tai objektiiveja, voi valita sattumanvaraisesti ravistamalla puhelinta tai valitsemalla luettelosta. Hauska ohjelma tämäkin.

Kumpikin ohjelma maksaa 1,59 euroa, joten melko halpaa huvia tämä on. Molemmat esimerkit ovat CameraBagin Instant kuvia.
 
Bloggers Team