Radio-orjat ovat historiaa

Tänään, ensimmäisen kerran niin pitkän aikaan kuin muistan, jätin uskolliset Multiblitz radio-orjani kotiin, kun lähdin kuvauskeikalle. En ole radioita käyttänyt aikoihin, mutta olen pitänyt ne kameralaukussa mukana kaiken varalta. Radiot eivät vie paljon tilaa tai lisää laukun painoa, mutta turhan tavaran kantaminen on silti...turhaa.

Olen nyt, kuukausia kestäneen käyttötestin jälkeen varma siitä, että Nikonin langaton salama on luotettava niin ulkona kuin sisälläkin. Käytän radioita varmasti vielä jonakin päivänä, kun käytän valaisuun studiosalamoita, enkä aio Multiblitzeistä luopua, mutta en kuljeta niitä mukanani varmuuden vuoksi.

Salamavalot ovat niin ikään vaihtuneet, enkä kovin paljon enää käytä Elinchrom studiosalamoitakaan. Lähes kaikki kuvaukseni teen miljöössä, ulkona tai sisällä, joten verkkovirran käyttäminen aina on hankalaa tai mahdotonta. Kuten kuvasta näkyy, niin koko kolme Nikonin SB-900 salamaa vie vähemmän tilaa kuin kolme Elinchromea. Painosta puhumattakaan.

Nyt kamerat ja valot sekä valojen lisävarusteet mahtuvat yhteen pieneen reppuun. Ennen valot kulkivat isossa laukussa ja kamerat repussa. Jalustat pitää edelleenkin kuljettaa omassa pussissaan sateenvarjojen kera.
 
Bloggers Team