Pikkusalamat ovat parhaat

Sattuipa eilen erään yrityksen tiloissa Vantaalla, että kesken kaiken tuli sähkökatko. Olin juuri alottanut kuvaamisen muutamaa minuuttia ennen kuin pimeni. Ennen vanhaan olisin valaissut kuvattavan kohteen verkkovirrasta energiansa saavilla salamalaitteilla, joka tässä tapauksessa olisi tietenkin johtanut kuvauksen keskeytymiseen.

Nyt ei ole ennen vanhaan, ja käytinkin akulla toimivia salamoita, tässä tapauksessa kahta Nikon SB-900 salamaa, mutta olisin voinut käyttää yhtä hyvin esim. Canon, Olympus tai jotain muun merkkisiä välkkyjä. Saatoin siis jatkaa kuvaamista, vaikka valtakunnan verkko olikin paikallisesti pois pelistä.

Olin ajatellut käyttäväni valaistuksessa osittain hyödyksi tilassa vallistevaa valoa, mutta koska sitä ei enää ollut, niin tein pienen hienosäädön valaistukseen ja kuvasin homman loppuun. Sähköt olivat poikki varmaan puoli tuntia, jossa ajassa ehdin tehdä yhdestä henkilöstä riittävän monta erilaista kuvaa. Juuri, kun olin lähdössä, niin sähköt palasivat.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sähkökatko on sattunut kohdalleni kuvauksessa, mutta onneksi se sattui nyt, jos sen piti kohdalleni sattua. Verkkovirrasta riippumattomat valot ovat hyvä asia olipa kuvauspaikka ulkona tai sisällä. Kun ei ole johtoja, niin valojen siirtely on vaivatonta ja valaisu käy missä vaan.

Esimerkkikuvaa ei eilisestä kuvauksesta ole, koska asiakkaani ei halua kuvia näytille ennen kuin on itse julkaissut ne.
 
Bloggers Team