Olympus E-5, odotettu uutuus

Moni Olympukselle vannoutunut merkkiuskollinen kuvaaja oli jo miltei luopunut toivosta nähdä uusi ammattitason peilikamera. Tehdas kun on panostanut merkittävästi ja näkyvästi peilittömään m4/3 standardiin viime aikoina.

Tänään odotus on palkittu, sillä Olympuksen uusi ammattirunko malliltaan E-5 on esitelty. Tärkeimmät tekniset yksityiskohdta ovat tässä:

Uusi Live MOS kenno 12,3 Mp
TruePic V+ prosessori
3 tuumainen kääntyvä näyttö VGA resoluutiolla 921000 pikseliä
Lyhin siljinaika 1/8000 s.
Suurin herkkyys ISO 6400
Sarjakuvaus 5 kuvaa / s.
11 ristikkäistä tarkennuspistettä
Magnesuimvalurunko
Erittäin hyvä tiivistys pölyä ja vettä vastaan
SD- ja CF korttipaikat
100% iso etsinkuva
Kuvanvakaaja rungossa
Päällekkäisvalotus
Langaton salama
HD video 720P / 30 ruutua sekunnissa
Liitin stereomikrofonille

Kävin Olympuksella viime viikolla tutustumassa E-5 runkoon, jonka saan toivottavasti kokeiluun mahdollisimman pian. Ensivaikutelmat Olympus E-5 rungosta tässä.

Muotoilu ja tukevuus muistuttaa lähinnä sotilaskäyttöön tehtyä kojetta. Runko tuntuu erittäin jämäkältä, mutta on myös melko kookas. Valinnainen pystykahva mahdollistaa kahden akun käyttämisen. Olympus E-5 muistuttaa kovasti edeltäjäänsä E-3 mallia muotoilultaan, joka on kulmikas ja hyvin tarkoituksenmukainen. Kuvausote on hyvä.

Tarkennus tuntui toimivan vauhdikkaasti ja epäröimättä, mutta koekuvaus vahvistaa tämän käytännössä. Etsinkuva on iso ja kirkas. Kaikki 11 tarkennuspistettä ovat käytännöllisesti sijoitetut kuva-alalle.

Olympus on viimeinkin luopunut xD muistikortista ja tilalla on paikat suosituille SD- ja CF-korteille. Tämä on hyvä asia.

Olympus E-5 tuntuu hyvältä kameralta, mutta hyvä sen pitääkin olla, sillä kilpailu on kova. Joka tapauksessa tämä on näyttö siitä, että Olympus ei ole luopunut peilikameroista ja niiden kehittämisestä.

Tämä kamera tulee kokeiluun ja sitten katsotaan onko se ollut odotusten arvoinen.

Kauppoihin Olympus E-5 tulee lokakuussa 2010.
 
Bloggers Team