Nikon P7000 omin käsin koettuna

Nikon julkisti eilen melko vähäeleisesti uuden Coolpix P7000 pokkarin, joka on sunnattu ammattilaisille tai pitkään valokuvausta harrastaneille. Uutuus kilpailee suoraan Canon G11 kanssa ja muistuttaa ulkonäöltäänkin tätä.

Minulla oli mahdollisuus kokeilla esisarjan laitetta hieman, mutta en valitettavasti voi julkaista kuvia saati sitten arvioida kuvan laatua. Kunnon kokeilu P7000 kameralla on tulossa heti, kun saan toimivan tuotantokappaleen käsiini.

Tässä kuitenkin muutamia havaintoja Nikon Coolpix P7000 kamerasta.

Rakenne on tukeva ja käyttöön tehty. Kuvausote on kohdallaan. Optinen etsin on hyvä tällaiseen kameraan, mutta ei toki ole peilietsimen veroinen. Napit ja säätimet toimivat täsmällisesti. Säätöpyörät ovat riittävän napakasti pykälöityjä, eivätkä helposti muuta asentoaan taskussa tai laukussa.

Kamera on juuri sopivan kookas, että säätimien käyttely on mukavaa, eikä kaiken aikaa tarvitse varoa painavansa vahingossa väärää nappia.

Käyttöliittymä tuntui sujuvalta, koska miltei kaiken voi säätää menemättä valikoiden syvyyksiin. Kamera reagoi todella täsmällisesti ja tarkennus on pokkariksi nopea.

Nikon P7000 näyttää painavammalta kuin on ja tuntuu kädessä miellyttävän kevyeltä. Kooltaan P7000 on hieman iso taskuun, mutta on pienempi kuin mikään vaihto-objektiivinen kamera objektiivin kanssa. Varsinkin, jos objektiivi on 28 - 200 mm vastaava.

Vaikuttaa siltä, että Nikon on viimeinkin tehnyt asiallisen pokkarin, mutta kunnon kuvauskokeilu tietenkin paljastaa lopullisesti onko näin.

LISÄYS: Nikon Coolpix P7000 kameran virallinen hinta tulee olemaan 569 euroa, mutta todellinen niin sanottu katuhinta asettunee alemmaksi, kun tuote saadaan kauppoihin.
 
Bloggers Team