Ammattilainenkin voi kuvata pirattiobjektiivilla

Pitkät valovoimaiset teleobjektiivit maksavat ihan älyttömästi, eikä ammattilaisenkaan välttämättä kannata sellaisia ostella, jos käyttöä ei paljon ole. Tunnen kyllä sellaisiakin ammttikuvaajia, jotka ostavat aina uusimmat kamerat, objektiivit, tietokoneet sun muut, vaikka taloudellisia perusteita ei aina olisikaan. No, jokainen tekee tietenkin niin kuin parhaaksi näkee, eikä se muille kuulu.

Valokuvaaja Jyrki Vesa käyttää Nikkoreiden lisäksi Sigman 100 - 300 millistä zoomia ja alla lyhyet kommentit ja parit kuvat Vesalta.

Olen kesän mittaan joutunut kuvaamaan erinäisiä urheilu- ja konserttitapahtumia. Lehtien kalustoilla kuvaavilla on auton verran maksavat 2.8-valovoimaiset pitkät merkkiobiskat. Olen kuvannut sisällä Nikonin 70-200 millisellä, mutta ulkona luottanut Sigman 100-300 milliseen. Valovoima on Sigmassa f/4, eli siitä tulee se auton hinnan ero verrattuna 2.8 merkkilaseihin.

Sanomalehtiin kuvataessa reilun tonnin hintainen piraatti toimii vähintään tyydyttävästi. Ohessa Ankkarockin Don Huonot-kuvia. Ammattirungoilla voi käyttää 3600 herkkyyttä, ja nelosen aukolla voi kuvata hyvin käsivaraltakin.


Jyrki Vesa
 
Bloggers Team