Valinnanvaikeus vain kasvaa

Yleensä en julkaise uutisia tuoteuutuuksista, jos en ole itse päässyt niitä käpälöimään, mutta Fujin uutuus näyttää niin makealta, että siitä on ihan pakko sanoa pari sanaa.

Ensinnäkin, Fuji FinePix X100 on sairaan hyvännäköinen. Siinä on himmenninrengaskin! Toiseksi, ainakin papereiden mukaan speksit ovat juuri oikein: 35 mm kinovastaava laajakulma, jossa hyvä f/2 valovoima ja iso APS-C kokoinen kenno.

Toivottavasti käyttöominaisuudet, kuten tallennusnopeus kortille, tarkennus ja säätimien toiminta täyttävät tämän päivän vaatimukset. Laadukkaiden objektiivien valmistuksesta Fujilla on vuosikymmenten kokemus, joten se asia lienee hoidossa.

Isokennoista pikkukameraa valitseva joutuu entistä vaikeamman paikan eteen. Ei voi olla kuitenkaan tyytymätön, koska muutama vuosi sitten valitettiin, että miksei kukaan tee tällaisia kameroita. Nyt niitä tehdään, monessakin paikassa.

Mallinimen valinta on muuten mielenkiintoinen. Fuji X100, Leica X1. Joskus tuntuu, että japanilaisilla on mielikuvituksen puutetta tässä asiassa tai sitten kuluttajia yritetään hämätä tahallaan. Canon D1, Nikon 1D, Canon 20D, Nikon D200 jne.
 
Bloggers Team