Toinen miljööpotretti tehtaassa


Ok, tämä ei ole tehtaassa, vaan voimalassa, mutta tehdas näytti otsikossa paremmalta. Tämä kuva on tosi yksinkertaisesti valaistu yhdellä salamalla ja apuna on hyödynnetty tilassa vallitsevaa valoa.

Halusin kuvata pystykuvan, jotta tila tuntuisi kuvassa ja rakenteet näkyisivät. Vallitseva valo on jonkin sortin elohopeapurkaus- tai muuta erittäin keltaista valoa, joten jälleen kerran laitoin Nikon SB-900 salaman eteen kääntösuodattimen, full CTO, jolla salaman värilämpötila muuttuu keinovalon väriseksi. Sitten muutin kameran valkotasapainon myös keinovalolle.

Käytän värikorjailusuotimia salamoiden edessä tosi usein ja suosittelen niitä jokaiselle miljöössä kuvaavalle.

Salama on sijoitettu kuvaajasta katsottuna vasemmalle ja valaisee mallin etuviistosta, kuten varjoista voi nähdä. Jos haluat tutkia miten jokin kuva on valaistu, niin katso miten varjot menevät. Salaman edessä minulla oli Honlphoton 1/4 Speed Grid, eli hunajakenno, joka rajaa valon pienelle alueelle mallin ylävartaloon. Väläytin jalustalla olevan SB-900 salaman Nikonin langattomalla järjestelmällä D700 rungon omalla salamalla.

Kuvasin Nikonin 24 - 70 mm zoomilla täydellä f/2.8 aukolla, valotusajalla 1/100 s. ja herkkyydellä ISO 640. Polttoväli oli 24 mm. Kuvasin raakana ja Lightroomissa lisäsin kontrastia sekä nostin keskisävyjä hieman, mutta mitään muuta käsittelyä en ole kuvalle tehnyt. Teen kuvani yleensä valmiiksi jo kuvausvaiheessa niin pitkälle kuin se on mahdollista. Joskus toki käytän jälkikäteen perinteisiä pimiön keinoja, kuten jonkin alueen tummentamista tai vaalentamista.
 
Bloggers Team