Sony NEX-5, lisää kuvia


Olin tänään töissä, mutta onneksi työtilanne tapahtui miltei ulkosalla kaiken aikaa, koska sää oli aivan mahtavan hieno. Käytin tilanteita hyväkseni ja kuvasin Sonyn uutuudella hieman lisää kuvia. Käytin kameraa kuten valmistaja on ajatellutkin, aivan kuin pokkaria. Kaikki säädöt olivat täysautomaatilla ja objektiivi oli kittizoomi 18 - 55 mm f/3.5 - 5.6.

Sony herätti kiinnostusta yleisön joukossa ja moni ihmetteli, että mikä ihmekamera minulla oli kädessä. "Onko toi siis ihan oikee järkkäri?", oli toistuva kysymys.

Sonya voi totisesti käytellä aivan kuin pokkaria, joten valmistaja on siinä mielessä onnistunut. Pokkarikuvaajan kannattaa kuitenkin muistaa, että isomman kennon mukana tulee myös lisää vastuuta kuvaamiseen. Syväterävyys ei ole läheskään pokkarin veroinen, joten tarkennuksen kanssa pitää olla huolellinen. Kuvat myös tärähtävät herkemmin, koska ison kennon mukana objektiivin polttoväli pitenee, jos kuvakulma säilytetään samana kuin pokkarissa. Kuvanvakaaja auttaa, mutta kuitenkin.

Sonyn näyttö on ainoa etsin kuvatessa ja se toimii kohtalaisesti, mutta kirkkaassa auringossa toivoisi aavistuksen kirkkautta lisää. Näytölle saa tarvittaessa paljonkin infoa, mutta numerot ovat kovin pieniä. Ainakin minun ikänäköisille silmilleni kookkaammat merkit olisivat ilo.

Automaattitarkennuksen kanssa pitää luottaa, että kamera hoitaa hommat, sillä näytöltä on mahdoton nähdä onko juuri oikea kohta terävyysalueella. Voi olla, että tämä asia ei kohderyhmää haittaa ollenkaan ja melkolailla hyvin Sonyn tarkennus toimiikin, joten ongelma tämä tuskin on useimmissa tapauksissa.

Hauskinta Sony NEX-5 kamerassa on erittäin pieni koko. Sony on kuin mikä tahansa pokkari, johon on liitetty ison kameran objektiivi. Varustettuna 16 mm pannukakulla Sony NEX-5 on lähes taskukamera.

Nämä ovat suoraan kameran jpg-kuvia kokomuutosta lukuunottamatta.
 
Bloggers Team