Sony NEX-5 kokeilussa


Viikko meni ja tässä blogissa oli epätavallisen pitkä tauko, joka katkeaa nyt. Minulla on kokeilussa Sonyn uusi peilitön kamera, malimerkinnältään NEX-5. Kameran lisäksi minulla on kittizoomi 18 - 55 mm f/3.5 - 5.6 ja 16 mm f/2.8 pannukakku, johon vielä kalansilmälisäke.

Kamera on esituotantoversio, joten en voi arvostella kuvanlaatua, mutta kauppaan aikanaan tulevissa laitteissa se asia on varmasti kunnossa. Sony on NEX-3 ja NEX-5 mallien suunnittelussa ajatellut ensisijaisesti pokkarikäyttäjiä ja siksi kameran käyttöliittymä eroaa hieman perinteisistä järjestelmäkameroista.

Kuvasin pikaisesti joitakin kuvia uutuudella ja aivan ensiksi jää mieleen tarkennuksen nopeus ja äänettömyys. Kamera reagoi muutenkin melko täsmällisen tuntuisesti kuvaajan pyyntöihin. Koje on tosi pieni ja vaikka objektiivit eivät ole koolla pilattuja. niin rungossa kiinni ollessaan ne näyttävät koomisen isoilta.

Sony NEX-5 vaikuttaa hyvin kasatulta ja kokonaisuus on laadukkaan oloinen. Objektiiveissa on metallibajonetti ja liikkuvat osat kääntyvät pehmeästi. Kuvaamiskokemus on positiivisella tavalla pokkarimainen, suuntaa ja ammu.

Ohessa joitakin kuvia NEX-5 kameralla ja 16 mm pannukakku objektiivilla. Kukkakuva on tehty kalansilmälisäkkeellä. Kuvat ovat suoria kameran jpg-tiedostoja kokomuutosta lukuunottamatta.

Lisää Sonya viikonlopun aikana.
 
Bloggers Team