Sekalaista


Sony NEX-5 osoittautui mielenkiintoiseksi uudeksi kameraksi ja osoittaa ainakin, että suhteellisen isokennoinen kamerakin voidaan tehdä pieneksi, jos niin halutaan.

Sony NEX kamerat on tarkoitettu pokkareihin tottuneelle ja siksi ne eivät varmasti miellytä kaikkia järjestelmäkameraa halajavia, mutta kohderyhmälleen ne saattavat kolahtaa hyvinkin. Kuvanlaadusta ei voi vielä sanoa oikein mitään, eivätkä kaikki objektiivitkaan ilmeisesti ole vielä aivan tuotantotavaraa. Uskon kuitenkin, että kesällä myyntiin tulevat kamerat tekevät kelpo jälkeä, kunhan kuvaaja hoitaa osuutensa kelvollisesti.

Vaihtoehtojen määrä ainakin kasvaa ja se on hyvä asia, vaikka saattaakin lisätä valinnan vaikeutta. Hinnaltaan Sony NEX asettuu mukavaan 500 euron haarukkaan edullisimmillaan ja tämä saanee monen pokkariostajan miettimään.

Sonyn uuteen NEX rungoissa käytettävään E-bajonettiin saa sovittella kiinni muiden Sony järkkäreiden objektiivit, joten NEX saattaa löytää paikkansa myös Sonylla kuvaavien kameralaukuista pikkuisena kakkosrunkona.

Phase One

Minulla on vielä kesken Phase One 65+ juttu, koska teen sitä yhdessä valokuvaaja Tuomas Marttilan kanssa ja Tuomaksella on ollut hieman muita asioita pohdittavana viime aikoina. Alkuviikosta saan jutun toisen osan tänne blogiin.

Panasonic G2 kokeilussa

Olen pari päivää kuvannut Panasonicin viimeisimmällä Micro 4/3 kameralla. Tähän mennessä olen erittäin tyytyväinen G kakkoseen ja näyttää siltä, että Panalla on saatu moni asia kohdalleen. Kokeilun syvällisempiä mietteitä ensi viikolla.

Asiakastyytyväisyyskilpailun voittaja

Joitakin viikkoja sitten pyysin kokemuksia asiakaspalvelutilanteista ja palkintokin oli luvassa parhaalle tai hauskimmalle kokemukselle. No, joko palkinto ei ollut tarpeeksi hyvä, mitään erityisiä kokemuksia ei ole kenellekään sattunut tai sitten koko kisa oli huono ajatus. Osallistumisia oli tosi vähän, mutta palkinto annetaan silti. Kaksi kappaletta isoja värikuvia Fotonetistä saa tilata Miikka Hakari. Ota Miikka yhteyttä minuun sähköpostilla, niin kerron miten saat kuvasi.

Panorointia

Yllä olevan kuvan uudesta BMW 535:sta kuvasin Nikon D700 kameralla ja 70 - 200 mm f/2.8 Nikkorilla pisimmällä polttovälillä. Pyysin kuljettajaa ajamaan noin 50 km/h ja kun auto tuli sopivalle etäisyydelle, niin seurasin liikettä panoroimalla. Valotusaika oli 1/125 s., jolla liike tulee näkyviin, mutta kuvaaminen ei ole liian vaikeaa. Tällainen osittain kameraa kohti tulevan liikkeen seuraaminen panoroimalla on hieman haastavampaa kuin sivuttaisen liikkeen. Kamera oli tietenkin jatkuvalla tarkennuksella, mutta en kuvannut sarjatulella, vaan lauoin peräkkäin nopeasti kertatulella.

Kuvauksesta on reilu viikko, mutta nyt maisema on tosi paljon vihreämpi.
 
Bloggers Team