Hampurilainen


Kuvasin jokin aika sitten Talouselämä lehteä varten hampurilaisen. Juttuun liittyen hampurilaisessa piti olla hapankorppuja mukana, mutta tällaista varten tarvitsin apua, sillä vaikka pidän ruuanlaitosta, niin kauniiden annosten teko on silti jonkun muun homma. Pyysin apua ystävältäni Kari Castrénilta, joka on ruuanlaiton mestari. Kari valmistaa hyvännäköisiä annoksia, joiden maku suorastaan hyväilee makuhermoja. Tätä annosta ei tosin tarkoitettu syötäväksi.

Kuvaan haluttiin purilainen valkoisella taustalla ja päätin valaista kuvan kolmella Nikon SB-900 salamalla. Kaksi salamaa kummallakin puolella heijastavien varjojen kautta ja yhdellä hieman kiiltoa kylkeen. Tässä yhdessä oli Honlphoton 1/4 Speed Grid, jotta valo ei olisi levinnyt liikaa. Salamat olivat käsisäädöllä ja väläytys tapahtui Nikonin infrapunan välityksellä.

Alla pieni video hampurilaisen kokoamisesta ja kuvaamisesta. Video on kuvattu Nikon D3s kameralla, Nikkor Ai 28 mm f/2.8 ja Nikkor Ai 50 mm f/2 objektiiveilla. Ääntä on otettu Sennheiser K6/ME66 mikrofonilla suoraan kameraan ja Olympus LS-11 tallentimella.

Tämä video oli testausta Nikon D3s:llä erästä oikeaa videoprojektia varten.

Hampurilainen from sulantoblog on Vimeo.
 
Bloggers Team