Katupotretteja


Kuvasimme Jyrki Vesan kanssa Tukholman kaduilla ihmisiä. Kuvissa käytimme salamaa päivänvalossa ja samalla testasimme kuinka Nikonin langaton järjestelmä toimii ulkona.

Pysäytimme ihmisiä kadulla ja pyysimme kuvauslupaa, jonka jälkeen kuvasimme. Ajatuksena oli kuvata nopeasti muutama ruutu ja valaisu piti tehdä salamalla. Yhtäkään kohdetta emme kuvanneet kymmentä ruutua enempää ja se oli hauskaa, koska kuva piti pystyä tekemään siinä hetkessä. Hutejakin tuli, mutta myös muutama ihan kelpo otos.

Meillä molemmilla oli oma kamera ja yksi irrallinen salama mukana. Kun toinen kuvasi, niin toinen oli puheohjattu salamajalusta. Käytimme salamaa käsisäädöllä, koska valotus on varmempaa ja tasaisempaa niin, mutta salaman väläytys tapahtui Nikonin langattomalla järjestelmällä.

Tässä pari kuvaa, mutta lisää on tulossa. Ylempi on Jyrkin ja alempi minun. Jyrki kuvasi Nikon D3 kameralla ja 70 - 200 mm zoomilla ja minulla oli Nikon D700 24 - 70 mm zoomin kanssa.

Jyrki valotti aukolla f/5, ajalla 1/125 s., herkkyydellä ISO 200 ja polttovälillä 90 mm. Pidin salamaa vasemmalla niin, että valo tuli puhelikopin avoimesta ovesta kohteeseen. Puhelikoppi on kuvaushetkellä varjossa.

Oman kuvani valotin aukolla f/5.6, ajalla 1/3200s., herkkyydellä ISO 200 ja polttovälillä 35 mm. Jyrki kannatteli salamaa ylävasemmalla. Tässä olen lyhyellä valotusajalla tummentanut taivaan. Jos olisin joutunut tyytymään normaaliin salamatäsmäysaikaan n. 1/200s., niin aukoksi olisi tullut f/22, joka ei monessakaan suhteessa ole parhain mahdollinen henkilökuvaukseen.
 
Bloggers Team