Valovoimaa, vihdoinkin!


Tänä vuonna se toteutuu, Nikonistit saavat valovoimaa. Nikonilta on puuttunut yleiskuvaamiseen sopivat valovoimaiset objektiivit aivan liian pitkään. Normaali 50 millinen tuli viime vuonna ja aivan muutama päivä sitten esiteltiin 24 mm f/1.4. Tänä vuonna Nikon esittelee kaikella todennäköisyydellä vielä 85 mm ja 35 mm polttovälit f/1.4 valovoimalla ja kaikilla uusimmilla herkuilla.

En ole kova valokuvauskalustointoilija, mutta jokaisella meillä on heikkoutemme, niin minullakin. Kohdallani se on valovoima, minä pidän kovasti valovoimaisista objektiiveista. En niinkään välitä superteleistä, koska niiden käyttö tai tarve on osaltani erittäin vähäistä, mutta juuri nuo yllä mainitut polttovälit ovat niin käytännöllisiä. Niillä voin kuvata miltei kaiken.

Äskettäin esitelty 24 mm f/1.4 tulee olemaan sikamaisen hintainen, mutta ennakkotiedoista päätellen rahalle saa vastinetta. Nikonilla on tervetta esitellä osaamistaan alueella, joka on pitkään ollut Canonin hallitsemaa ja muutenkin Nikonin viime aikaisista esityksistä päätellen uudet ammattinikkorit ei tule olemaan kompromisseja.

Uutuuksissa tultaneen keskittymään nimenomaan täyden aukon suorituskykyyn, koska näinä automaattitarkennuksen ja erinomaisten zoomien aikoina valovoimainen kiinteäpolttovälinen ostetaan täyden aukon kuvaamiseen. Toisin oli käsitarkennuksen aikoina, jolloin hyvä valovoima auttoi tarkentamista kirkaan etsinkuvan muodossa.

Kuvasin eilen karnevaaleissa aivan kelpo kuvia Olympus E-P2 kameralla ja 17 mm f/2.8 objektiivilla, mutta tässä jutussa olevien kaltaisia kuvia en olisi voinut kuvata millään muulla kuin valovoimaisella kiinteäpolttovälisellä objektiivilla. Lyhyt terävyysalue on parhaimmillaan niiiin hieno! Objektiivi oli tässä tapauksessa Nikkor 50 mm f/1.4 AFS. Kaikki kuvat on kuvattu täydellä aukolla f/1.4.
 
Bloggers Team