Nikkor 24 mm f/1.4, kylmät tyypit


Nikonin uusin laajakulma on tosi mielenkiintoinen, onhan sitä odotettu pitkään ja se on ensimmäinen laajissaan Nikonille. Nikkor 24 mm f/1.4 on Nikonin vastine Canonin vastaavalle optiikalle ja vaikuttaa siltä, että vastinetta löytyy ihan tosissaan.

Nikon on uusimmissa ammattiobjektiiveissaan osoittanut, että hienon optiikan tekemisen taito ei ole mihinkään kadonnut. Tänä vuonna saadaan viimeinkin valovoimaa, josta ensimmäinen osa julkistettiin reilu viikko sitten. Verkossa on jo näkynyt joitakin uutuudella kuvattuja esimerkkikuviakin, mutta parhaiten sen näkee sitten, kun itse pääsee kokeilemaan.

Hieman sain jo kokeillakin, mutta se tärkein, eli kuvaaminen jäi vielä odottamaan. Suomessa ei ole vielä yhtään tuotantomallia 24 millisestä, eikä esisarjan laitteilla saa kuvata.

Valovoiman mukana kasvavat myös ulkomitat ja Nikkor 24 mm f/1.4 on kookas, mutta ei niin painava kuin näyttäisi eikä ainakaan yhtään isompi kuin Canonin vastaava lasi. Yhdessä Nikon D700 rungon kanssa 24 millinen on hyvän tuntuinen kokonaisuus, tasapainoinen ja käteen käypä. Objektiivin ulkoinen olemus on samaa sarjaa Nikonin muiden ammattilasien kanssa, siis tehty käyttöön.

Hipelöin samassa yhteydessä uutta 16 - 35 mm f/4 VR zoomia, joka yllättävän pitkä, mutta paljon kevyempi kuin esim. 24 - 70 mm f/2.8 tai 14 - 24 mm f/2.8. Tämä zoomi ei kiinnosta minua, mutta luulen, että se tulee löytymään aika monesta kameralaukusta vielä tämän vuoden aikana.
 
Bloggers Team