Pentax K-7 Kaliforniassa





Tässä vuorostaan Pentax K-7:lla kuvattuja otoksia. Pentax on monipuolinen ja asiallisen tuntuinen kamera, mutta kittiobjektiivit kannattaa unohtaa tämän kameran kanssa. Laadukkaat lasit kuuluvat tämä luokan kameraan ja Pentaxin kittiobjektiivit eivät valitettavasti pysy mukana K-7 rungon suorituskyvyssä.

Kamerarungon pieni koko on eduksi varsinkin matkalla, eikä käytettävyys kärsi kompakteista mitoista huolimatta. Alussa minulla oli hankaluuksia sopeutua Pentaxin nappuloiden sijoitteluun ja toimintaan, mutta nyt kaikki tuntuu olevan paikallaan.

Salamasynkan töpselissä on aivan onnettoman kokoinen tulppa, jonka voi saman tien heittää mäkeen, koska ensimmäisen käytön jälkeen se todennäköisesti hukkuu kuitenkin.

Alin kuva on kuvattu jalustalta 1/4 s. valotusajalla ja kohteena oleva henkilö on valaistu salamalla. Säädin valotuksen niin, että taustalla näkyvä sisätila valottuu oikein aukolla f/5.6 ja sitten laitoin salamaan sen verran tehoja, että kohde valottui oikein. Salama heijastuu ikkunasta, mutta en välittänyt siitä, koska heijastus ei ole mielestäni häiritsevä. Salamassa oli hunajakenno, jolla sain valon osumaan kapealla keilalla kohteeseen valaisematta samalla koko jalkakäytävää.






 
Bloggers Team