Mitä ihmettä!?


Taas tuli Nikonilta uutta. Tuli parannettu versio D3-rungosta, D3s sekä uusi objektiivi. D3s on varmaan hieno kamera urheiluun ja journalismiin, eikä siinä mitään, mutta mikä ihme juttu tämä 85 mm makro-objektiivi pikkukennoisille kameroille oikein on?

Pitää oikein ihmetellä, että mitä siellä Japanissa oikein mietitään, vai mietitäänkö yhtään mitään. Nikonilla oli joskus muinoin Canonin ohella kattavin valikoima objektiiveja joka lähtöön, mutta automaattitarkennukseen siirtymisen jälkeen supertelejen alapuolella olevien kiinteäpolttovälisten valikoima on rappeutunut.

Määrällisesti kyllä löytyy kakkuloita, mutta mekaaniselta ja osittain myös optiselta rakenteeltaan Nikonin kiinteäpolttovälisten valikoima on ajastaan jäljessä ja paljon.

Pikkukennoisille esitellään tämän tästä uutta lasia, viimeksi tänään, mutta missä ovat 24 mm, 35 mm ja 85 mm valovoimaiset nykyaikaisella tekniikalla toteutetut objektiivit ihan oikeille täyden kennon kameroille?

Canon on menossa jo toisessa sukupolvessa noiden mainittujen polttovälien af-objektiiveissa yhtä lukuunottamatta, mutta Nikonilla työnnetään ulos superzoomin päivittey versio pikkukennoisille tai taas yksi mikronikkori. Säälittävää.

Kuka on pyytänyt uutta makro-objektiivia jo olemassa olevien 60 ja 105 millisten väliin? En minä ainakaan.

Netissä liikkui jotakin huhuja, että tulossa olisi 24 mm f/1.4 AFS, joka olisikin yhdessä uusitun 50 mm f/1.4 AFS:n kanssa riittänyt moneen juttuun, mutta se kuulostikin liian hyvältä ollakseen totta.

Älkää nyt kaikki te pikkukennoisella kuvaavat käsittäkö väärin, kyllä DX-objektiivejakin tarvitaan, mutta niin tarvitaan nuo mainitsemani täyden kennon lasitkin.

Ok, esiteltiinhän 70 - 200 mm f/2.8 zoomista uusi versio äskettäin ja sekin tuli tarpeeseen, mutta seuraavaksi olisi kyllä vuoro tuoda uudet kiinteät 24, 35 ja 85 milliset.
 
Bloggers Team