Laajaa Olympuksella


Tämän päivän kuva on Olympuksen 9- 18 mm f/4 - 5.6 laajakulmazoomilla kuvattu. Tämä kohtuuhintainen zoomi on käytännössä ainoa vaihtoehto Olympuksella kuvaavalle, joka mielii superlaajakulmakuvia ottavavansa. 

Kuvasin joitakin pr-kuvia Helsingissä kiertoajeluita järjestävälle Helsinki Expert yritykselle tänään oikein komeassa, miltei kesäisessä säässä. Kuvasin varman päälle kuvat jo tutuksi tulleella Nikon D700 ja Nikkor 28 mm Ai f/2.8 yhdistelmällä, mutta kokeilin Olympuksen laajiszoomia samassa kuvauksessa. 

Nämä olivat aivan ensimmäisiä kuviani tällä objektiivilla, mutta ensivaikutelman voi tehdä vain kerran ja Olympus teki sen oikein vakuuttavasti. Objektiivi on pienikokoinen ja kevyt ollakseen superlaajakulmazoomi. Olympuksen tuore E-620 runko sopii tälle laajikselle pariksi erittäin hyvin.

Minulla on ollut E-620 jo jonkin aikaa kokeilussa ja julkaisen arvioni kamerasta aivan tuota pikaa. Kameran arvion yhteydessä julkaisen myös mielipiteeni Olympuksen 25 mm f/2.8 ja 9 - 18 mm f/4 - 5.6 objektiiveista.

Olympusfaneille voin jo tässä vaiheessa sanoa, että nämä tämän merkin tuotteet ovat kenties parasta, mitä olen tältä merkiltä nähnyt ja itse kokeillut digiaikana.

Yllä oleva kuva on kameran ( E-620 ) tekemä jpg, jonka olen pienentänyt, mutta en ole muuten koskenut kuvaan. Objektiivi oli siis Olympus 9 - 18 mm f/4 - 5.6 polttovälillä 9 mm, aukolla 5.6, ajalla 1/500 ja ISOlla 200. Kuvasin aukon esivalinta-automaatilla.
 
Bloggers Team