Pieni tasovalo, Honlphoto traveller8

Honlphotolta on tullut mainioiden Speed Gridien sun muiden lisävarusteiden seuraksi uutuus, pieni tasovalo traveller8. Traveller on pieni pyöreä tötterö, joka kiinnitetään salamaan tarranauhalla samoin kuin muutkin Honlphoton lisävarusteet.

Traveller8 ei aluksi vakuuttanut, mutta kun aloin käyttää sitä, niin vaikutelma muuttui melko pian. Laite on todella nopea laittaa kuvauskuntoon ja kiinnittää salamaan. Etuosan valoa hajottava kangas on tarralla kiinni runko-osassa, mutta hajotinta ei tarvitse irrottaa kokonaan, kun taso taitetaan kasaan. Riittää, kun noin puolet tarrasta on irti.  Kuljetusasennossa traveller8 on litteä ja mahtuu vaikka kameralaukun sivutaskuun.

Traveller8 on kokeilemistani pikkutasoista ehdottomasti vaivattomin käyttää ja kuljettaa.

Tasovaloksi traveller8 on pieni, eikä valoa pehmentävä vaikutus yllä kovin kaukana olevaan valaisukohteeseen. Tämä koskee tosin muitakin pieniä kokoontaittuvia tasovaloja. Henkilökuvissa, joissa valon voi sijoittaa lähelle, alle metrin päähän, kohteesta traveller8 toimii kuitenkin melko mukavasti.

Yllä olevassa kuvassa oikealla oli Nikon SB-900 + traveller8 noin 60 sentin päässä mallin kasvoista ja taustaa valaisi toinen Nikon SB-900 + 1/4 Speed Grid sekä vielä 3/4 CTO värisuodatin. Valotus oli f/2.2, 1/160 s. ja ISO 200.

Yllä olevassa kuvassa vasemmalla oli Nikon SB-900 + traveller8 juuri kuvan ulkopuolella ja oikealta valaisi toinen Nikon SB-900 + 1/4 Speed Grid. Halusin kuvata isolla aukolla, jotta tausta jäisi mukavasti epäteräväksi ja niinpä käytin hyväksi Nikonin nopean täsmäyksen salamaa. Valotus oli f/2.5, 1/2000 s. ja ISO 200. Alla vielä sama kuva samalla valotuksella ilman salamavaloja. Alla olevassa kuvassa tausta näyttää aavistuksen tummemmalta kuin yläkuvassa ja se voi johtua puolipilvisestä säästä, jossa auringon edessä olevat pilvet liikkuivat kaiken aikaa. Valaistuksen vaikutus käy kuitenkin selväksi.

Honlphoto traveller8 on hyvä lisävaruste pikkusalamaan. Tasovalon koko on aavistuksen pieni ja siksi valo pitää olla lähellä kohdetta, jotta valoa pehmentävä vaikutus näkyy. Toisaalta taas kuljetettavuus ja käytettävyys ovat erinomaiset. Henkilökuviin varsinkin erittäin suositeltava lisävaruste. Olen lisännyt traveller8:n oman kameralaukkuni vakiovarustukseen.
 
Bloggers Team