Muistikortilla on väliä

Sulantoblogissa oli pieni tauko, mutta nyt palaan asiaan.

Eräs Anonyymi lukija epäili, että julkaisen vain hyvät kommentit blogissani ja haukkui blogini. No, olen suodattanut joitakin kommentteja, mutta en montaa koko blogini olemassaolon aikana. Jos kommentti on hyvin lyhyt, tulee Anonyymilta eikä varsinaisesti koske jutun aihetta ja minulle tulee sellainen olo, että kommentoija on vain halunnut etsiä virheitä kuvistani, niin jätän kommentin julkaisematta.

Blogissani julkaisemani kuvat eivät ole täydellisiä ja tiedän sen kyllä. Arvostan kovasti kommentteja, mutta toivon, että ne ovat asiallisia ja mieluiten omalla nimellä

Ja sitten muistikorttiasiaa. Kolleegani Jyrki Vesa lähti viime viikolla eräänä päivänä keikalle ja kun piti alkaa kuvaamaan, niin takuuvarma työjuhta Nikon D3 tilttasi. Vararungolla homma hoitui loppuun ja sitten D3 huoltoon. Huollosta saatu lainarunkokin tilttasi, jolloin Jyrki tuumasi, että vika täytyy olla muualla kuin rungossa.

Vian aiheuttajaksi osoittautui Transcend 32 gigainen muistikortti, ja tämä vahvistettiin huollossakin, jossa todettiin, että näiden korttien kanssa on ollut ongelmia. Jyrki kertoi, että 16 gigainen Transcendin kortti toimii, mutta 32 gigainen ei.

Olen aina ajatellut, että kameran käyttöohjeessa olevat muistikorttisuositukset ovat siellä vain siksi, että kameravalmistaja ja korttivalmistaja raaputtavat toistensa selkää. Kuka tietää vaikka näin onkin, mutta ainakin suositellut kortit toimivat. Kaikkia markkinoilla olevia kortteja lienee mahdoton testata kaikilla kameroilla, joten siksi valmistaja suosittelee vain joitakin kortteja.

Korttiostoksilla ollessaan kannattaa pitää mielessä, että kaikki kortit eivät kenties toimi kaikissa kameroissa ja jos haluaa pelata varman päälle, niin ostaa vain suositeltuja kortteja.

Olen käyttänyt yksinomaan SanDiskin kortteja viimeiset niin monta vuotta kuin muistan ja olen ollut tyytyväinen. En muista yhtään ongelmaa SanDiskin kortin kanssa, mutta varmaan jollekin toiselle sellainenkin on sattunut.

Sääntunnistus

Tämänkin sain Jyrkiltä. Alla olevan kuvan EXIF-tiedoissa Adobe Bridgessä näkyy valonlähteenä "Fine weather", joka kuvasta päätellen pitää paikkansa. En käytä Bridgeä, joten en tiedä miten tämä sääntunnistus toimii, mutta hauska yksityiskohta.
 
Bloggers Team