Kuvaa suoraan koneelle


Suoraan koneelle kuvaaminen on hyvä idea etenkin studiossa, mutta myös muualla, kun se on mahdollista. Tietokoneen näytöltä kuvan arvioiminen on paljon tarkempaa kuin kameran näytöltä, vaikka kamerassa olisi uusin ja hienoin ruutu. Kuvan terävyys ja sävyt eivät jää arvailujen varaan ja isoa kuvaa voi tarvittaessa tarkastella useampi henkilö samaan aikaan vaivattomasti.

Olen käyttänyt Sofortbild-nimistä ilmaista ohjelmaa koneelle kuvaamiseen ja ohjelma on toiminut hyvin myös Lightroomin kanssa yhdessä. Kahden ohjelman aukaiseminen tuntuu kuitenkin hieman turhalta ja mitä enemmän välivaiheita sitä isommat mahdollisuudet vikatilanteisiin.

Uusin Lightroom 3 Beta 2 versio tukee kuvaamista suoraan tietokoneelle ja tämä on mahtavaa. LR on vasta  beta, mutta omissa kokeiluissani kuvaaminen Nikon D700 kameralla MacBook Pro kannettavalle on toiminut niin kuin pitääkin. Kuva tulee LR:n näytölle nopeammin kuin Sofortbildin kanssa ja koko touhu on yksinkertaisempaa.

Mainittakoon, että kuvat tallentuvat ainoastaan tietokoneelle, vaikka kamerassa olisi muistikortti paikallaan.

Sofortbild on hyvä ohjelma Macille ja suosittelen sitä, jos et käytä Lightroomia. Kannattaa kokeilla uutta LR 3 Beta 2 versiota jo pelkästään tämän uuden ominaisuuden vuoksi.
 
Bloggers Team