Salamanvälähdys!



Tässä vanha ja hyvä, mutta ei kovin käytetty salamavinkki. 
Salama, siis kamerassa kiinni oleva pieni välkky, on oiva apu täytevalona monesti sisällä keinovalossakin. Ongelmaksi muodostuu sekavalotilanne, jossa salaman valaisema osuus kuvasta kääntyy siniseen ja keinovalossa kylpevä osa kääntyy keltaiseen. Kuvankäsittelyllä tuosta selviää, mutta lopputuloksesta on vaikea helposti saada hyvää, tyydyttävä kylläkin.
Ongelma ratkeaa helposti, kun värjätään salaman valokin keinovalon väriseksi. Tarranauhalla pieni pala värikorjailuun tarkoitettua kalvoa salaman eteen ja kokeilemaan.
Tämä toimii kohtuu hyvin myös loisteputkien valossa. Jos putket antavat vihertävää valoa, niin korjailua voi joutua tekemään jälkeepäin, mutta mielestäni hyvään lopputulokseen pääsee helpommin kuin salamalla ilman värikalvoa. Näitä kalvojahan toki saa vaikka minkä värisenä, joten perfektionisti voi pitää mukanaan vaikka 20 eri väriä.
Tämä toimii pokkarillakin, mutta värikalvo heikentää salaman tehoa, joka on pokkareissa jo valmiiksi alhainen. Kannattaa silti kokeilla, jos intoa piisaa.
 
Bloggers Team