Ruuvit löysällä


Vaihdoin muistikorttia kameraani ja ihmettelin, että mikä on, kun kamerarunko natisee ja nitisee poikkeuksellisen paljon. Siinä puristelin kameraa sormillani ja toden totta rungon osat aivan silminnähden liikkuivat ja antoivat periksi. Hieman tutkittuani havaitsin, että värkkiä koossa pitävät ruuvit ovat löysällä. 
Hyvä, että huomasin, koska pari ruuvia oli jo lähes irronnut. Pieni ristipää kouraan ja hetken kuluttua olivat natinat tiessään. Tein saman homman toisellekin rungolle, vaikka se ei natissutkaan, mutta osa ruuveista oli löysällä siinäkin.
Eipä kulunut kuin muutama päivä ja ihmettelin, kun pitkä zoomini lonksui kummasti. Lähempi tarkastelu osoitti, että zoomausrenkaan juuressa on klappia. Tämä samainen opiska oli kesällä huollossa, koska kakkulan etuosa oli pudota tielle. Korjaus maksoi 39 euroa ja tehtiin nopeasti. No, nyt takaosa on lähdössä omille teilleen. Taasko korjaamolle? Päätin ensin tutkia asiaa ihan itse. Jalustakiinnikkeen alta löytyi neljä pientä ristipääruuvia, jotka kiristämällä vika korjaantui. Taisi säästyä vajaat neljäkymppiä ja reissu huoltoon.
Ehkä kannattaisi käyttää työkalut huollossa kerran vuodessa tai sitten omatoimisesti ainakin tarkastaa ovatko ruuvit kireällä.
 
Bloggers Team