Nikon D5000 ja D700 ISO 3200



Tässä aivan pikainen eikä kovin tieteellinen vertailu kahdella kameralla. Molemmat kamerat samoilla säädöillä, samalla valotuksella jne. Kuvat avattu Adobe Lightroomiin ohjelman perusasetuksilla ja molempiin kuviin laitettu sama valkotasapaino eli värilämpötila. 

Yllä olevat rajaukset ovat ruudun keskeltä ja näyttävät selvästi ison kennon paremmuuden tässä. D5000:n kuva on myös n. 2/3 aukon verran tummempi syystä tai toisesta. Katsoin kuvia Lightroomin lisäksi Nikon ViewNX ohjelmalla ja sama ero näkyi, joten kyse ei liene ainakaan Adoben bugista. 

Kuvat on käsivaralta otettu, joten mitään terävyyteen tai sellaiseen liittyvää vertailua tästä esimerkistä ei voi tehdä. Yksinkertainen terävyysvertailu näiden kahden kameran välillä tulee myöhemmin. Halusin hieman verrata näitä kahta, D5000 ja D700, kameraa, koska molemmissa on sama määrä pikseleitä.

Dpreview julkaisi pari päivää sitten Canon EOS 500D:n testin, jossa yhtenä vertailukamerana on Nikon D5000 ja Nikonin kuvanlaatu todetaan hyväksi. En aio tehdä mitään kovin syvälle luotaavaa testausta tai vertailua Nikon D5000:n kuvanlaadusta, koska laatu on erittäin hyvä ja riittävän hyvä. Kerron niitä asioita, joita tuli mieleen kuvaamisen aikana. 

Tämän päivän kaikki järjestelmäkamerat ovat hyviä ja pikseleiden tihrustamisen sijaan ihmisten pitäisi kuvata oikeita kuvia. Kaikilla kameroilla voi tehdä hyviä kuvia ja paljon kuvanlaatua tarkeämpi valintakriteeri on kameran sopivuus omaan käteen, käyttöliittymä jne. Jos kameralla on mukava kuvata, niin luultavasti kuvistakin tulee parempia.

Koska tuo ISO 3200 kuva on melko tylsä aiheeltaan, niin siksi ylhäällä on yksi oikea valokuvakin, joka on kuvattu Nikon D5000 kameralla, mutta ISO 200 asetuksella.
 
Bloggers Team