Vedostaminen onkin helppoa!



Aikaisemmin kerroin, että minulla on kokeilussa HP Photosmart Pro 9180 tulostin ja lupasin raportoida, kun saan aikaan kelvollisia vedoksia kuvistani. No, nyt se on tapahtunut.

Minulla on melko vähän kokemusta digivedostamisesta ja sekin vähäinen kokemus ei ole kovin hyvää. Tarkoitan, että kokemukseni perusteella digivedostaminen ei ole kovin vaivatonta tai sujuvaa, jos tavoite on edes hieman kunnianhimoinen. 

Kehitys kehittyy ja mielikuvani tietokonepimiöstä muuttui laakista eilen iltapäivällä, kun otin HP:n laatikostaan ja asensin toimintakuntoon. Laite on tietenkin melko isokokoinen, mutta niin ovat kaikki A3+ koon tulostimet. Toimintakuntoon laitto oli erittäin vaivatonta ja edellytti virta- ja usb-johtojen liittämisen sekä ajureiden asennuksen. 

Suomalaisen miehen tavoista poiketen luin käyttöohjetta huolella ennen ensimmäistä yritystäni tulostaa. Halusin mahdollismman selvän käsityksen siitä mihin minkäkin tyyppinen paperi laitetaan ja millä tulostusprofiililla tai -hallinnalla pääsen nopeimmin haluamaani lopputulokseen. Se ei tullut aivan päivänselväksi, mutta parin tulosteen jälkeen tulin siihen päätelmään, että HP:n ColorSmart tekee oikein sievää jälkeä. Näin ainakin suoraan Lightroomista tulostettuna.

Mukana tuli pari pakettia HP:n paperia, HP Professional Satin Photo Paper ja HP Advanced Photo Paper, glossy. Ensin mainittu on puolimatta ja jälkimmäinen kiiltävä. Molemmat paperit toimivat väritulosteissa mielestäni oikein hyvin, mutta taidan pitää enemmän tuosta puolimattaisesta. Kiiltävässä näkyy puolimattaa enemmän eroja mustan ja muiden värien välillä, kun valo osuu vedokseen niin, että vedos kiiltelee. Tälle on jokin oma sanakin, mutta en sitä juuri nyt muista.

Kaikkiaan olin yllättynyt kuinka helposti oikean värinen kuva siirtyi paperille. Aikasemmat kokemukseni ovat olleet aivan jotain muuta, mutta siitä on jo aikaakin useita vuosia.

Palaan tähän aiheeseen vielä ensi viikolla ja arvioin vedosten laatua hieman täsmällisemmin ja kriittisemmin. Kokeilen myös mustavalkokuvien tekoa sekä HP:n papereille että Hahnemühlen huippupapereille. Minua kiinnostaa ennen kaikkea hyvän mustavalkoisen vedoksen aikaansaaminen.
 
Bloggers Team