Kesäkokki



Olen viime aikoina tehnyt pari mielenkiintoista kuvausta, joista haluaisin kertoa täällä blogissa, mutta minun pitää ensin odottaa asiakkaan lupaa. Odotellessa pitää tyytyä hieman vanhempiin tapauksiin, joista tämä kesäkokki sopii tähän vuodenaikaan oikein hyvin. Tein tämän kuvauksen osapuilleen vuosi sitten ja kuvat julkaistiin Yhteishyvä-lehdessä numerossa 6 / 2008. 

Piti siis tehdä kesäisen näköisiä grillauskuvia kesäkuun lehteen. Ongelmana oli Suomen kevätsää, joka huhtikuussa ei tarjoile kovin kesäistä väripalettia. Sovittuna kuvauspäivänä oli tietenkin pilvistä, mutta onneksi ei sentään satanut. 

Kuvauspaikaksi oli valittu Lauttasaaren uimaranta, jonne kannoimme grillin ja muut rekvisiitat. Kuvausta varten pystytin rannalle kaksi salamaa, koska tarkoitukseni oli luoda edes jonkinlainen kesätunnelma kuvaan. Toinen salama on vasemmalta sivuvastaisesti ja toinen oikealta sivumyötäisesti. Sähköt Elinchromen lamppuihin sain läheisestä kerrostalosta noin 50 metrin roikalla. 

Kuvakulman yritin valita niin, että taustalla näkyisi mahdollismman vähän lehtipuita, koska lehtiä ei vielä ollut. Kokki Tommi Leppälä halusi pitää takin päällään, joka oli asiakkaan mielestä ok eikä minullakaan sitä vastaan ollut. Ehkä teepaita olisi lisännyt kesätunnelmaa.

Käytin 1/200 sekunnin suljinaikaa, koska halusin mahdollisimman ison kuvausaukon, mutta siltikin jouduin tyytymään aukkoon 5.6. Aukko 2.8 olisi ollut parempi, mutta mainitulla suljinajalla se ei ollut mahdollista. Takaa tulevassa salamassa on pelkkä heijastin, koska halusin simuloida auringonvaloa. Edestä tuleva valo on pehmennetty sateenvarjolla. 

Yksi kuva käytettiin lehden kannessa ja pari jutussa lehden sisällä.
 
Bloggers Team