Näin otan hyvät potretit








Eräs asiakkaani uusi nettisivustonsa ja tietenkin uusille sivuille piti saada kuvia ihmisistä. Olen aikaisemmin kuvannut tämän yrityksen johtoryhmän oikein huolella, mutta mukaan on viime kuvauksen jälkeen tullut muutama uusi kasvo. Uusista henkilöistä piti tehdä entisten kuvien kanssa saman tyyliset kuvat ja siinä oli meikäläiselle pieni keikka.

Kuvasimme eräänä aamuna ja aikaa oli varattu n. 1,5 tuntia maskeerauksen kanssa. Kohteina oli kaksi miestä ja yksi nainen. Sanna puuteroi ensin miehet ja sillä välin, kun kuvasin herroja, niin nainen sai kuvauksellisen käsittelyn. Varsinkin talvella on maskeeraajalla todella iso merkitys kuviin, koska suomalaiset tuppaavat olemaan punakan kalpeita.

Valoina käytin kolmea Elinchromen salamaa, jotka asettelin siten, että valaistus täsmäsi aiemmin tekemiini kuviin. Iso aula, jossa kuvasimme on hyvä studio, koska tilaa riittää. Sijoitin kaikki valot melko kauaksi kohteesta, koska silloin valaistus ei ole niin kriittinen esim. mallin liikkumiselle.

Päävalona käytin 1 x 1 metrin tasoa, jonka nostin aivan kattoon. Taustaa valaisi pelkällä heijastimella varustettu salama, jonka suuntasin kiiltävään metallikattoon. Katon heijastukset tekevät taustalla oleviin verhoihin kuvioita ja näin tausta näyttää hyvältä pienellä vaivalla.

Suuntasin vielä yhden valon kapealla hunajakennolla malliin takaviistosta, mutta jätin tämän valon hyvin vaimeaksi ja se tuskin näkyy kuvissa.

Kuvatessa näytin malleille paikan, jossa halusin heidän seisovan. Yritin sommitella niin, että taustalla ei näkyisi muuta kuin vaaleat verhot. Teknisen suorituksen lisäksi tällaisessa kuvaamisessa on tärkeää innostaa, motivoida ja ohjata malleja, joilla ei aina ole kokemusta poseeraamisesta ja jotka eivät aina edes pidä kuvattavana olemisesta. Tällä kertaa homma meni aivan loistavasti, mutta toisinaan kuvaajan pitää olla melkoinen viihdyttäjä, jotta tulos olisi mahdollismman hyvä.

Kuvasin 70 - 200 zoomilla ja käytin aukkoa 4, koska halusin taustan epäteräväksi. Käyttämäni polttoväli vaihteli, mutta suurin osa kuvista on kuvattu 150 - 190 mm asetuksella. Valotusaika oli 1/160 s., jotta vallitseva valo vaikuttaisi mahdollisimman vähän.

Kaikilta kuvauskeikoilta en voi julkaista tällaisia kuvia, mutta onneksi edes joiltakin. Erityinen kiitos tässä esiintyvälle asiakkaalle.
 
Bloggers Team