Autokauppaa tekemään






Kuvasin viime viikolla tämän viikon Talouselämä-lehteä varten muutamia repparityylisiä kuvia autokaupassa. Tehtävänä oli kuvittaa autokaupan tilaa käsittelevään juttuun myyjä - asiakas tilanne ja siitä muutamia eri versioita.

Toimituksessa olivat sopineet Metro-Auton Herttoniemen myymälän kanssa, että siellä voi kuvata. Menin paikalle sovittuna aikana toimittajan kanssa. Toimittaja haastetteli samalla hieman asiakasta, jonka jälkeen kuvasin tilannekuvia.

Tilauksena oli myös mahdollinen aukeaman avauskuva juttuun ja siksi keskimmäinen kuva on sommiteltu tuolla tavalla. Paljon tasaista pintaa, jotta tekstille on tilaa ja että taite ei tule kriittiseen paikkaan kuvan sisällön kannalta. Saas nähdä miten kuvia on käytetty, kun lehti ilmestyy.

Kuvasin kaikki kuvat vallitsevassa valossa 35 mm objektiivilla aukolla 2.2. Paljon yksinkertaisemmaksi ei kuvauskalusto voi tulla. Halusin pientä syväterävyyttä ja siksi iso aukko, mutta 35 mm polttoväli mahdollisti suhteellisen läheltä kuvaamisen.

Objektiivien kokeilut jatkuvat.

Vielä on varastossa pieni käyttökokemus Canonin 24 mm f/1.4 L USM II lasista, joka täydentää Canonin pikkuhiljaa uusimaa valovoimaisten kiinteiden sarjaa. Tämän pyrin julkaisemaan viikonvaihteen aikana.

Tulossa on mielestäni erittäin mielenkiintoinen uutuus Sigmalta, nimittäin 50 mm f/1.4 DG HSM, joka on ainakin maailmalla saanut kohtuullisen hyviä arvosteluja.
 
Bloggers Team